Pe Ioana o întâlnim într-un restaurant din Baia Mare. Lucrează aici ca barman-ospătar și câștigă 2 000 de lei pe lună. Înainte a fost plecată în Franța, unde a strâns bani să-și facă o casă.

Banii sunt aproape imposibil de drămuit

Dar acasă e tot mai greu. Cu un copil de crescut și cheltuieli cu duiumul, banii sunt aproape imposibil de drămuit. O simte pe pielea ei și Rita, care lucrează tot ca barman-ospătar.

Rita Papp:   „De trei ani lucrez și 1800 de lei salariu. Cum te descurci cu banii ăștia? Acum, că s-au scumpit toate, destul de greu!”

Citeste si: Începe programul "Litoralul pentru toţi". Tarifele de cazare, de la 34 de lei pe noapte. LISTA hotelurilor

Nici din bacșiș nu se mai fac bani ca pe vremuri, iar dacă va merge din rău în mai rău, tânăra spune că nu va ezita să plece peste hotare- nu are de gând să se mai chinuiască de pe o zi pe alta.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Citeste si: Salarii majorate pentru bugetari, de la 1 iulie. Parlamentul a adoptat legile, decizia finală se află la Klaus Iohannis

Și sunt tot mai mulți cei care au făcut acest pas. Iar patronii simt asta pe pielea lor.

Cele mai mici salarii din turism

Însă nu doar barmanii și ospătarii câștigă prost.

Citeste si: Noul șef al ANAF pune tunurile pe "marea evaziune fiscală". "Trebuie să acţionăm ferm pentru recuperarea creanţelor", spune Lucian Heiuș

Potrivit unui ultim studiu, cele mai mici salarii din turism le au cei încadrați pe posturile de hostess- 1700 de lei, chelner- 1900 de lei și casier sau om de serviciu- 2000 de lei net pe lună!

Evident, totul ține și de zonele în care muncesc. Cei mai norocoși sunt angajații din București, Cluj-Napoca, Timișoara, Constanța și Brașov.

Citeste si: Vara aceasta, petrece un concediu excepțional în Portugalia!

Materialul complet îl puteți urmări în cadrul jurnalului Știrile Kanal D de la ora 19:00.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si