Bărbatul în vârstă de 29 de ani se află în stare gravă la spital, acolo unde medicii se luptă pentru viața lui.

Tânărul în vârstă de 29 de ani păzea o turmă de oi

Câinii au fost primii care au sesizat prezența ursului și au fugit la adăpost, în timp ce tânărul în vârstă de 29 de ani a vrut să vadă ce se întâmplă.

Citește și: Imagini incredibile cu o vacă, plimbată pe o stradă din Dej. Animalul a fost înghesuit pe bancheta din spate a unui autoturism

Acesta s-a apropiat de un tufiș, de unde a ieșit și ursul care s-a năpustit asupra lui. Bărbatul s-a ales cu mai multe răni în zona feței, scalpului, cât și a membrelor, dar și toracice. 

Citește și: O familie a fost atacată de un roi de albine. Cum au reușit oamenii să scape

Tatăl băiatului a fost cel care l-a scos din ghearele ursului și care a alertat autoritățile. Aceștia i-au în calcul și capturarea ursului care ar putea pune și viața unei alte persoane în pericol.

Urșii au băgat spaima într-o comună de lângă Buzău. Localnicii sunt terifiați

Comuna Merei din județul Buzău a fost asaltată de urși. Locuitorii sunt speriați de animalele care se plimbă nestingherite în apropiere de casele lor. Urșii sunt prezenți aproape zilnic, iar oamenii sunt alertați prin mesaje de tipul RO-ALERT.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Citește și: Sebastiano a alergat kilometri întregi, la doar opt ani, pentru a-și salva tatăl: „A dat dovadă de curaj și maturitate”

Urșii care dau târcoale comunei Merei din Buzău au băgat spaima în locuitori. Inspectoratul pentru Situații de Urgență Buzău continuă să transmită avertizări: „Evitați zona, stați în case! Nu încercați să vă fotografiați sau să hrăniți animalul. Protejați-vă animalele de companie!”.

Comuna Merei din Buzău, asaltată de urși. Locuitorii sunt terifiați: Trebuie să ținem ursul de vorbă până vin autoritățile, pentru că suntem nevoiți să le spunem să plimbe ursul!”

Locuitorii din Merei sunt tot mai îngrijorați din pricina urșilor. Reacțiile nu au întârziat să apară nici pe Facebook față de lipsa de reacție a autorităților, iar o localnică a scris că:  „Trebuie să ținem ursul de vorbă până vin autoritățile, pentru că suntem nevoiți să le spunem să plimbe ursul!”.

Potrivit adevarul.ro, ursul s-a perindat mai multe zile la rând, fiind văzut pe dealurile dintre Merei și Unguriu. Încă nu se cunoaște faptul dacă este vorba de mai multe animale, sau doar de același urs.

Citește și: Ursul, musafirul nepoftit din Sibiu

Alt locuitor susține faptul că ursul ar fi trecut și prin satul Ojasca, pe 3 mai 2023.

Același urs s-ar fi dus și în alt sat, în Joseni, în jurul orei 20.00. Bărbatul a surprins și filmat animalul care era destul de aproape de gospodăria sa.

Localnicii sunt revoltați de prezența frecventă a urșilor și de lipsa reacției autorităților

Potrivit aceleiași surse, la 24 aprilie a.c., un urs a ajuns în satul Valea Puțului, comuna Merei, din Buzău. Acesta a intrat în gospodăria unui localnic, atacându-i animalele. La trei zile după aceea, tot în Valea Puțului, un urs a făcut prăpăd la stupii de albine din zona bisericii. 

Citeste si: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire- kfetele.ro

Citeste si: Dorian Popa dă lovitura în industria alimentară! Pizza care ii poarta numele, epuizată încă de la lansare. Cât costă cel mai nou produs al artistului- radioimpuls.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citește și: Autoritățile din Sibiu sunt în alertă: prezența unui urs a fost semnalată în zona Căii Cisnădiei

O altă localnică susține că ursul ar fi atacat și o turmă din extravilanul satului Valea Puțului: „ Pe 27 aprilie, ursul a alergat oile care erau la păscut în Valea Puțului, urs care de câteva zile tot apare în zonă”.

De asemenea, același urs fusese văzut cu o seară înainte între Gura Sărății și satul Monteoru, în jurul orei 3.00, unde a ucis nouă capre. Animalul a dat iama și într-un țarc cu ovine din satul Mierea, comuna Vernești.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si