Close sidebar
Close sidebar

Un tanar a fost condamnat la moarte din cauza postarilor pe retelele de socializare

Un tanar a fost condamnat la moarte din cauza postarilor sale pe retelele sociale.

A.L.,


DISTRIBUIE
acest articol

Ahmad Al-Shamri, un tanar din Arabia Saudita, a publica mai multe clipuri video pe conturile sale in care anunta ca renunta la islam si la profetul Mohamed.

Tanarul a fost arestat sub acuzarile de ateism si blasfemie si a fost condamnat la moarte in februarie 2015. Al-Shamri a depus apoi doua apeluri, in care apararea sa a incercat inclusiv sa invoce nebunia temporara. Avocatii tanarului au sustinut ca acesta se afla sub influenta drogurilor si a alcoolului si ca nu era pe deplin constient de ce spune. insa tanarul a pierdut ambele procese, iar acum a fost definitiv condamnat la moarte pentru apostazie.

Citeste si: Declarațiile vecinilor despre Cătălina Matei, secretara-șefă de la UMF care și-a pus capăt zilelor: „Venea așa foarte abătută”. De ce ar fi recurs femeia în vârstă de 43 de ani la gestul extrem- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: Alimentele și băuturile bogate în flavonoide pot reduce cu o treime riscul de demență. Cât de des ar trebui consumate- antena3.ro

Legea stricta din Arabia Saudita prevede ca orice persoana care renunta la islamism va fi pedepsita dur, iar un decret al Regelui Abdullah defineste ateii drept teroristi, potrivit unui raport al Observatorului pentru Drepturile Omului.

Cu toate acestea, Arabia Saudita face parte dintre membrii Consiliului pentru Drepturile Omului, din cadrul Natiunilor Unite.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI