UPDATE. Autoritățile au transmis un comunicat cu privire la cele întâmplate.

"Urmare a informaţiilor apărute în spaţiul public, în legătură cu locomotiva privată din stația CF Medgidia, transmit următoarele precizări: Trenul privat de marfă a sosit în stația CF Medgidia în data de 9 mai 2023, la ora 21.15, la linia 10, stația Medgidia fiind stație terminus, vagoanele urmând să intre pe o linie industrială, cu o locomotivă Diesel.

Astfel, mecanicul a detașat/decuplat locomotiva electrică din compunerea garniturii, aceasta fiind garată pe linia 15, linie de manevră. Menționăm faptul că, doar în momentul remizării locomotivei mecanicul este obligat să informeze în scris impiegatul de mișcare din stația CF respectivă, înscris oficial care atestă faptul că mecanicul și-a terminat activitatea și a asigurat locomotiva pe linie, astfel încât aceasta să nu poată fi deplasată.

Citește și: Un român a stârnit panică într-un aeroport din Italia. Cum a pus bărbatul autoritățile în alertă

În cazul de față, precizăm faptul că mecanicul de locomotivă nu a anunțat în scris remizarea locomotivei, iar în momentul în care angajatul de la Postul 1 Mișcare a observat că locomotiva s-a pus în mișcare, s-a deplasat imediat în zona respectivă și a constatat că la bord se afla o persoană străină, moment în care a solicitat telefonic prezența reprezentanților Poliției TF la fața locului.

Cazul înregistrat miercuri 10 mai 2023, în stația CF Medgidia, face obiectul unei anchete penale desfășurate de organele abilitate, urmând ca după finalizarea anchetei, SRCF Constanța să recupereze de la operatorul privat de marfă contravaloarea pagubelor materiale produse la două aparate de cale talonate.", transmite purtător de cuvânt CFR SA, OANA BRĂNZAN.

Tânărul nu a provocat pagube sau victime

Un tânăr de 20 de ani a plecat la plimbare cu locomotiva unui tren aflată în gara Medgidia.

Citește și: Un motociclist a rămas încarcerat sub un autoturism, după ce un șofer s-a urcat cu mașina peste el

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Incidentul s-a petrecut miercuri, după orele după-amiezii, iar tânărul nu a provocat pagube sau victime. Locomotiva ar fi putut intra oricând în coliziune cu un alt tren de călători sau marfă aflat pe linia de circulație.

Citește și: O mașină Google a fost lovită de tren în Mehedinți. Șoferul a suferit răni ușoare

Tânărul a intrat în cabina de conducere a unei locomotive a ridicat și conectat pantograful, după care a pus locomotiva în mișcare. 

Autoritățile caută explicații cum a reușit tânărul să pună în mișcare locomotiva, deoarece, pe timpul remizării, locomotivele ar trebui să fie asigurate contra pornirii, deconectate de la sursa de energie și încuiate. 

Citește și: Accident rutier grav în Argeș: patru mașini au fost avariate, iar patru persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale

Ce au transmis autoritățile

Polițiștii au transmis că: „La data de 10 mai a.c.,

polițiști din cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi Constanța – Postul de Poliție Transporturi Feroviare/Transporturi Navale Medgidia au fost sesizați cu privire la faptul că un bărbat a urcat într-o locomotivă garată și a pus-o în mișcare.

Polițiștii deplasați la fața locului au identificat un bărbat, de 18 ani, care ar fi deplasat locomotiva pe o distanță de aproximativ 200 de metri.

În cauză, a fost întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere sau semnalizare falsă”.

O mașină Google a fost lovită de tren în Mehedinți. Șoferul a suferit răni ușoare

Un accident rutier a avut loc, miercuri, în Mehedinți, între mașina Google și un tren. Autoturismul nu ar fi acordat prioritate. 

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

”La data de 10 mai a.c., ora 10.11,  Poliţia oraşului Strehaia a fost sesizată de o femeie cu privire la faptul că în comuna Butoieşti s-a produs un  accident  rutier între un autoturism şi un tren. La faţa locului s-au deplasat poliţiştii din cadrul Poliţiei oraş Strehaia care, în urma verificărilor efectuate, au stabilit că un bărbat de 51 de ani în timp ce conducea un autoturism în localitatea Butoieşti, la trecerea la nivel cu calea ferată dublă fără bariere, semnalizată prin indicatoare rutiere şi semnale acustice şi luminoase, nu a acordat prioritate de trecere trenului  şi a intrat în coliziune cu acesta  ”, a transmis  IPJ Mehedinţi.

Citește și:  Un tânăr de 20 de ani a fost prins beat la volan, după ce a intrat cu mașina într-un stâlp. El avea alcoolemie de 2,74 g/l alcool pur în aerul expirat

În urma accidentului, șoferul mașinii a fost proiectat pe un teren agricol, suferind răni ușoare. Acesta a fost transportat la spital, acolo unde se va stabili și dacă a consumat alcool.

Citește și:  Trei persoane au fost rănite în urma unui accident rutier pe DN 2. Traficul în zonă a fost blocat


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si