Close sidebar
Close sidebar

Un tânăr care a făcut transplant de plămân a murit pentru că a refuzat tratamentul

Unul dintre cei șase români care au beneficiat de transplant pulmonar în România a murit la mai puțin de un an de la intervenție.

A.N.C,


DISTRIBUIE
acest articol

 Tânărul de 35 de ani, din București, a refuzat tratamentul de după operație.

„După evoluția bună operatorie și post-operatorie, pacientul a devenit non compliant, în repetate rânduri, personalul medical din spital comunicându-i că în lipsa tratamentului, organismul nu va mai putea susține grefa”, transmite Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București.

„Bărbatul care în octombrie 2018 a beneficiat de al treilea transplant pulmonar, realizat de medicii de la Spitalul Clinic Sfânta Maria din București, a decedat. Decesul a intervenit din cauza refuzului pacientului de a urma tratamentul și medicația, indispensabile în cazul său, în ciuda insistențelor medicilor. Bărbatul și-a asumat prin semnătură refuzul de a lua medicația prescrisă și de a urma tratamentul pe care l-au recomandat medicii. Foaia de observație a pacientului face dovada tuturor acestor refuzuri.

Citeste si: MIlionarul brașovean care și-a ucis bunica, eliberat din închisoare! Dan Cămârzan, internat într-o clinică de psihiatrie

Citeste si: Fratele lui Ștefan Bănică a murit. Singura fotografie cu cei doi frați împreună

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Încă 35 de cazuri nou-confirmate de rujeolă au fost raportate în ultima săptămână

Bărbatul de 35 de ani era din București și primise un plămân de la un donator de 21 de ani din Baia Mare.

Intervenția chirurgicală la care a fost supus a fost extrem de dificilă, în condițiile în care suferea de mucoviscidoză (infecție care nu poate fi niciodată asanată total).

Refuzul constant al pacientulul de a colabora cu personalul medical de la Spitalul Sf. Maria, de a se interna în terapie intesivă, atunci când acest lucru se impunea și de a urma tratamentul și medicația, au dus la deces.

După evoluția bună operatorie și post-operatorie, pacientul a devenit non compliant, în repetate rânduri, personalul medical din spital comunicându-i că în lipsa tratamentului, organismul nu va mai putea susține grefa.

Bărbatul nu a ținut cont de indicațiile specialiștilor, evoluția s-a complicat pe ambele componente ale unui transplant pulmonar, fapt care a dus la deces.

Ceilalți pacienți care au suferit transplant de plămâni la Spitalul Clinic Sf. Maria sunt într-o stare foarte bună, sunt complianți, se prezintă la controale și își tratează infecțiile apărute (răceli, sinuzite etc)

Menționăm că Spitalul Clinic Sf. Maria se înscrie ca rată de supraviețuire a pacienților beneficiari de plămâni, peste media europeană.

Rata internațională în acest caz este de 50% la 5 ani”, a transmis ASSM, într-un răspuns pentru Digi24.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI