Alexandru Ilie este originar din Braila si a invatat pentru o perioada de timp la  Colegiul Naţional ”Gheorghe Murgoci” din localitate, dar a trebuit sa schimbe institutia de invatamant din cauza profesorilor si a elevilor care nu il doreau la clasa din cauza bolii sale.

Din cauza ca se simtea respins, Alexandru a avut cateva episoade de violenta si ii lovea cu piciorul pe cei care nu doreau sa vorbeasca cu el.



”Aceste lucruri se acumulau la el şi se răzbuna. Colegii îl ameninţau că o să-l filmeze şi o să posteze filmul pe reţelele de socializare. Dacă un coleg din clasă dorea să se împrietenească cu el, ceilalţi interveneau şi îi spuneau<>. El nu înţelegea aceste lucruri şi atunci respingerea se transforma în violenţă. Îi lovea cu piciorul”, a declarat, pentru adevarul.ro, Simona Ilie, mama lui Alexandru.

Colegii si parintii acestora au inceput sa faca plangeri si au existat chiar si campanii de presa care cereau excluderea tanarului din liceu. Ceea ce s-a si intamplat, iar Alexandru a fost mutat la Colegiul Nationa "Emil Racovita" din Galati. din pacate discriminarea a continuat si la Galati, unde pana la urma Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării a sancţionat Inspectoratul Şcolar Brăila şi Colegiul Naţional ”Gheorghe Murgoci” pentru discriminare.


”Mutarea disciplinară a unui elev cu sindromul Asperger la o altă unitate de învăţământ, nerespectarea confidenţialităţii stării de sănătate a acestuia, prin relatarea în presa locală a manifestărilor sale faţă de colegi, reprezintă discriminare în conformitate cu prevederile art. 2 alin.(1) şi coroborat cu art. 11 alin. (1), respectiv art. 2 alin. (1) şi (4) coroborat cu art. 11 alin. (1) din O.G. nr. 137/2000, republicată, cu modificările şi completarile ulterioare şi se sancţionează Inspectoratul Şcolar Brăila şi Colegiul Naţional Gheorghe Munteanu Murgoci cu amendă contravenţională, în cuantum de 2000 de lei, pentru fiecare unitate ”, a
stabilit Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării.

Dupa aceasta decizie, situatia s-a mai detensionat, iar colegii lui Alexandru, precum si parintii acestora, au inteles care este situatia lui Alexandru.

In cele din urma, tanarul a fost acceptat si a luptat mult ca sa obtina numai medii peste nota 7 si a participat si la mai multe olimpiade scolare. El a absolvit liceul cu media generala 7,36, si-a luat Bacalaureatul si a intrat si la Facultatea de Stiinte si Mediu de la Galati, la specializarea Stiinta Mediului.

”Sunt fericit că am absolvit Liceul Emil Racoviţă din Galaţi, am învăţat bine, m-am străduit să obţin medii peste 7 şi să demonstrez că, în ciuda problemelor pe care le-am avut, astăzi sunt un învingător. De aceea, le mulţumesc domnilor profesori, care m-au susţinut şi tuturor oamenilor cu suflet mare, care m-au ajutat să-mi finalizez studiile, în special doamnei inspector general adjunct Diana Bulai si domnului Grigore Ionaşcu de la Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională", a declarat Alexandru.


Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Un șofer a murit după ce a virat la stânga prin fața tramvaiului, în București. Vatmanul ar fi consumat substanțe psihoactive- wowbiz.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si