„Terapia cu anticorpi monoclonali neutralizanţi pentru SARS-CoV-2 a fost administrată în premieră, marţi, 19 octombrie 2021, la secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia. Primul pacient care a beneficiat de acest tratament are 22 de ani şi întruneşte criteriile prevăzute de către specialiştii comisiei de Boli Infecţioase a Ministerului Sănătăţii pentru a beneficia de aceste antivirale. Medicaţia ajută pacienţii infectaţi la debutul bolii să nu mai dezvolte forme severe”, au transmis pentru Agerpres reprezentanții Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia.

Pacientul a fost transferat marți de la Spitalul Orășenesc Câmpeni la Spitalul Județean din Alba Iulia, pe secția de Boli Infecțioase. 

Citeste si: Prefectul Capitalei a decis stimularea controalelor privind respectarea măsurilor de restricție sanitară

Ce au mai transmis reprezentanții Spitalului 

„Echipa medicală care se ocupă de cazul său a decis, potrivit anamnezei şi investigaţiilor, că este oportună administrarea de anticorpi monoclonali. Pacientul a necesitat şi efectuat, în trecut, transplant medular (transplant de măduvă osoasă), are o formă uşoară spre medie de COVID-19, dar cu mare potenţial de agravare în lipsa acestui tratament. Acesta se află în primele zile de la contactarea infecţiei cu SARS-CoV-2. La acest caz, SJU Alba Iulia a colaborat foarte bine cu toate instituţiile medicale implicate”, au mai adăugat cei de la Spitalul Județean Alba Iulia.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citeste si: Comuna din România care se apropie de o rată de infectare de 30 la mia de locuitori

Tratamente cu anticorpi monoclonali pentru pacienții Covid

Terapia a fost administrată la scurt timp după primirea fiolelor de anticorpi monoclonali. Patru spitale din Alba au primit 60 de tratamente cu anticorpi monoclonali pentru tratarea pacienților cu forme incipiente de Covid-19.

„Spitalelor Municipal Sebeş, Orăşenesc Abrud, Municipal Blaj şi Judeţean de Urgenţă Alba Iulia le-au fost repartizate în total 60 de tratamente cu anticorpi monoclonali neutralizaţi pentru tratarea pacienţilor cu forme incipiente de COVID-19. Cele mai multe, 32, vor ajunge la Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia, 16 tratamente vor ajunge la Spitalul Municipal Blaj, în timp ce Spitalul Municipal Sebeş şi Spitalul Orăşenesc Abrud vor primi câte 6 tratamente”, a informat săptămâna trecută Direcția de Sănătate Publică Alba.

Citeste si: Octavian Jurma: „Acum le arătăm italienilor cum arată un val pandemic în care politicienii au luat locul medicilor”

Cum funcționează anticorpii monoclonali

Anticorpii monoclonali neutralizaţi au specificitate pentru proteina S a virusului SARS-CoV-2 şi, asemenea altor medicaţii antivirale, eficienţa depinde de administrarea cât mai precoce după debutul bolii, de preferat în primele 10 zile de la începutul bolii. Pacienții care pot beneficia de acest tratament sunt cei care riscă să dezvolte o formă gravă a bolii. Administrarea tardivă nu este recomandată pentru pacienţii care dezvoltă forme severe de COVID-19.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Citeste si: Intră din nou România în lockdown în octombrie 2021? Decizia momentului, anunţată de Klaus Iohannis la ora 17:30


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si