Chiar dacă războiul a pus pe fugă mulți ucraineni, animalele nu au rămas nicidecum abandonate.

De săptămâni întregi, voluntarii şi personalul unei grădini zoologice din apropiere de Harkov au ajutat la evacuarea animalelor, de la specii de canguri la tigri, lemuri şi lei, care au fost încărcate în spatele dubelor în timpul unui incendiu izolat.

Un adolescent de 15 ani a fost ucis în timpul bombardamentelor 

Oleksandr Feldman, proprietarul parcului, a declarat într-o postare pe contul Facebook că un voluntar în vârstă de 15 ani a fost ucis în timpul atacul. Băiatul îşi ajuta părinţii să hrănească şi să evacueze animalele.

Citeste si: Două femei din Ucraina au fost prinse de poliție în timp ce treceau ilegal granița

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Feldman a mai spus că adolescentul a fost al şaselea membru al echipei EcoPark care a fost ucis în atacuri.

În cursul acestei săptămâni, voluntarii au mutat bivolii africani. Pe măsură ce animalele au fost încărcate în dube, miercuri, parcul a fost din nou ţinta focurilor de artilerie.

Război Rusia-Ucraina, ziua 71. Armata rusă a bombardat puternic orașul Kramatorsk. Un nou asalt asupra uzinei Azovstal

Război Rusia-Ucraina, ziua 71. Rusia a bombardat puternic în cursul nopții orașul Kramatorsk din regiunea Donețk, transmite presa de la Kiev. Se duc lupte sângeroase la uzina Azovstal din Mariupol, deși Rusia a promis că va deschide coridoare umanitare pentru evacuarea civililor în zilele de 5, 6 şi 7 mai. 

Citeste si: Avioanele civile ar putea fi în pericol din cauza rachetelor rusești

Trupele ruse au încercat din nou, joi dimineaţă, să ia cu asalt combinatul siderurgic Azovstal din Mariupol- ultima redută a rezistenţei ucrainene în acest oraş-port strategic la Marea Azov, potrivit agenției Unian. 

Ruşii ar fi găsit un trădător dintre foştii muncitori de la Azovstal, un electrician, care le-a arătat intrările în reţeaua de tuneluri şi acum ei încearcă să pătrundă în ele.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si