Cel mai probabil, incendiul a pornit de la defecțiuni ale presei de balotat. Forțele de intervenție au ajuns rapid la locul incendiului, unde tractorul și balotiera ardeau, sub cea din urmă aflându-se victima.

Ce au transmis autoritățile?

„În noaptea de vineri spre sâmbătă, 08 iulie a.c., în jurul orei 01.00, ISU Bihor a fost sesizat cu privire la producerea unui incendiu la un utilaj agricol aflat pe un teren de pe raza localității Săcădat, apelantul precizând faptul că exista o victimă.

La locul indicat au fost mobilizate imediat, echipajele Detașamentului 1 Oradea, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, o autospecială de descarcerare grea și echipajul de terapie intensivă mobilă al SMURD Oradea.

În momentul sosirii forțelor de intervenție, ardeau generalizat tractorul și presa de balotat, sub balotieră fiind prinsă o persoană”, au transmis reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Bihor.

Echipajele care au intervenit la fața locului au lichidat incendiul în aproximativ 10 minute. Echipajele de descarcerare au acionat pentru scoaterea victimei de sub utilajul agricol.

Citește și: HARTĂ: Avertizarea de ultim moment a meteorologilor. Zonele care vor fi afectate de ploi şi vijelii

„Din nefericire, bărbatul în vârstă de 23 de ani nu a mai putut fi salvat, medicul prezent la fața locului declarând decesul acestuia. Cercetările efectuate au indicat faptul că incendiul a fost, cel mai probabil, generat de defecțiuni la presa de balotat”, au declarat pompierii.

Prima echipă de pompieri români a ajuns în Grecia. Peste 450 de pompieri din 11 state vor fi detașați preventiv în caz de incendii masive

O echipă de 40 de pompieri români, prima din cele șase unități europene așteptate, a ajuns în Grecia. Aceștia vor interveni în caz că incendiile de vegetație vor izbucni și vor fi de necontrolat.

Incendiile puternice de vegetație din Grecia sunt, deja, cunoscute an de an.

Planul presupune, de această dată, detașarea a sute de pompieri din diverse țări în statele care prezintă risc ridicat de incendiu. Astfel, prima echipă de pompieri români, formată din 40 de persoane, a ajuns în Grecia.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citește și: Explozie, urmată de incendiu într-un bloc din Sibiu

Echipa a fost întâmpinată de adjunctul ministrului pentru  criza climatică  și protecție civilă, Evangelos Tournas, care le-a mulțumit pentru efortul depus.  

„Criza climatică a provocat probleme enorme, mai ales în Europa mediteraneeană. Din nefericire, le-am resimțit și noi în cel mai rău mod posibil aici, în Grecia”,  a declarat acesta.  

Unitatea românească va rămâne în Grecia două săptămâni, după care va fi înlocuită de alți 40 de militari. 

Peste 150.000 de hectare de pădure au fost afectate de incendiile de vegetație de anul trecut

Incendiile de vegetație au afectat 700.000 de hectare din Uniunea Europeană și 150.000 în România.

O suprafață de aproape trei ori mai mare decât Luxemburugul a ars în Uniunea Europeană, mai exact 150.000

de hectare de pădure. Spania este cea mai afectată țară de incendiile de vegetație, peste 283 de hectare fiind arse.

“Ne confruntăm cu o vară dificilă în Europa, cu cea mai mare suprafață de   pădure arsă   în această perioadă a anului, de când există date, din 2006”, a declarat Janez Lenarcic, comisarul european pentru ajutor umanitar și management al crizelor.

Citește și: Şase persoane au fost ucise într-o explozie la o fabrică din Rusia

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

România se află pe locul al doilea dintre țările cele mai afectate de incendiile de vegetație.

3.000 de oameni au fost evacuați din cauza incendiilor produse în Franța

În sudul Franței a izbucnit un incendiu violent declanșat de la un utilaj agricol. Acesta a izbucnit la Massegros, în departamentul Lozere și s-a extins în direcția Aveyron, până în satul Mostuéjouls. Incendiul a izbucnit pe data de 9 august 2022.

Pompierii au aprins mai multe "focuri tactice" pentru a controla extinderea unui foc mai mare.

Locuitorii din satul Mostuéjouls au fost evacuați, acesta fiind nu departe de pădurea de unde a izbucnit incendiul.

Citește și: Incendiu devastator la un azil de bătrâni din Milano

Citește și: Incendiu devastator la un azil de bătrâni din Milano


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si