În februarie 2015, Mauricio Ossola din Argentina era student la drept când a decis să încheie o "cununie civilă discretă" cu Yolanda Torres, strămătușa sa, care, din păcate, a decedat în luna aprilie a anului 2016 din cauza unui sepsis.

El a afirmat că decizia lor de a se căsători a fost una "reală și legitimă". Cu toate acestea, când a solicitat ulterior o pensie de văduvie în vara următoare, autoritățile i-au respins cererea, deoarece vecinii săi au declarat anchetatorilor că nu au avut cunoștință despre căsătoria lor, notează jurnaliștii de la Mirror.

Citește și: Balonul de Aur 2023. Messi sau Haaland? Cine sunt favoriții la cotele de pariuri pentru marele trofeu de la Paris

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

După ce părinții săi s-au despărțit în anul 2009, Mauricio a locuit împreună cu mama, sora, bunica și strămătușa sa.

La scurt timp după ce Yolanda a murit, tânărul a solicitat sprijinul serviciilor sociale pentru a obține o pensie de văduv. Autoritățile au inițiat o investigație care a inclus interviuri cu persoane care cunoșteau familia, inclusiv vecini care au afirmat că nu au avut cunoștință despre căsătorie.

Ca rezultat, cererea sa a fost respinsă, iar Mauricio a declarat că intenționează să se adreseze celei mai înalte instanțe din țară pentru a dovedi că are dreptul la această indemnizație săptămânală.

Cei doi s-au căsătorit în secret

„Ea a fost un sprijin important în viața mea și să ne căsătorim a fost ultima ei dorință. Am iubit-o pe Yolanda în cel mai pur mod în care poți iubi pe cineva și acel sentiment, împreună cu durerea pe care mi-a provocat-o pierderea ei, vor rămâne cu mine pentru tot restul vieții.

Când am început să aplic pentru pensie am prezentat toate actele necesare și am respectat toate cerințele legale. Yolanda ar fi putut avea peste 90 de ani, dar era extrem de lucidă. Dar ea nu era o expertă în materie de drept și voia să fie sigură că nu există probleme legale cu căsnicia noastră”,  a declarat tânărul pentru jurnaliștii de la El Tribuno de Salta.

Mauricio a explicat că hotărârea lor de a se căsători a fost influențată de promisiunea ei de a-l sprijini în continuarea studiilor sale de drept, pe care el intenționase inițial să le întrerupă după separarea părinților săi. El a menționat că a furnizat toate documentele și detalii solicitate atunci când și-a depus cererea de pensie în 2016.

„Lângă casa noastră au construit un bloc în care nu cunosc pe nimeni. Ce ar putea să știe acești vecini despre noi și despre nunta noastră civilă discretă. Dacă trebuie să merg până la Curtea Supremă, o voi face, deoarece respingerea petiției mele este total nefondată. I-am spus Yolandei după despărțirea părinților mei: „Uite Ulita, va trebui să-mi abandonez studiile. Acestea au fost circumstanțele care ne-au determinat să ne căsătorim. Yolanda a insistat că trebuie să-mi termin studiile. Ea îmi spunea: „O să te ajut pentru că ai mereu grijă de mine, mergi cu mine la doctor și mă ajuți mereu cu problemele mele. După ce a trecut ceva timp, am întrebat-o ea ce ar crede dacă i-aș cere să se căsătorească cu mine”, a mai precizat tânărul.

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Momentul tragic în care o tânără influenceriță de 24 de ani își pierde viața sub privirile îngrozite ale prietenei sale- radioimpuls.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citește și: Român dispărut în urma atacurilor Hamas din Israel. Acesta ar putea fi ținut ca ostatic


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si