Întâmplarea a avut loc în luna decembrie a anului 2022, când a ajuns la Spitalul Socola într-o stare stabilă și pe propriile picioare.

Un tânăr în vârstă de 29 de ani a murit în condiții suspecte la Iași

Totul ar fi început cu mulți ani în urmă când tatăl lui Andrei a decedat, iar acesta s-a ales cu o depresie. În urmă cu trei ani, lucrurile s-au agravat, iar Andrei a fost diagnosticat cu schizofrenie.

Citește și: Bărbat- transportat de urgență la spital după ce a căzut în gol de pe un șantier

La sfârșitul anului trecut, crizele lui Andrei au devenit mai dese, iar mama băiatului s-a gândit că cel mai bine ar fi să-l interneze.

Andrei a fost internat la Spitalul Socola

Tânărul nu era o persoană violentă, însă a fost transferat de pe pavilion, la secția închisă, fără clanță. Decizia nu a fost luată de medicul care se ocupa de cazul lui, care era liber, ci de un alt medic.

Citește și: VIDEO- O femeie a fost la un pas de moarte în Satu Mare. Bucăți dintr-un balcon au căzut chiar lângă ea

”Andrei nu era violent, doar avea halucinații Totuși, medicul a ignorat biletul de trimitere care îl ducea pe secție normală, l-a internat la secția închisă, fără clanță cum este cunoscută.

Cea pentru agresivi”, povestește Ioana Brutaru, sora, potrivit  reporteris.ro.

Mama lui Andrei a sunat la spital, iar medicii i-au spus că este bine, dar nu l-au chemat la telefon.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Citește și: Cea mai bătrână femeie din lume s-a stins din viață la vârsta de 128 de ani. Cauza decesului a fost un accident vascular

I-a spus mamei că este în perfuzii și nu poate vorbi. A fost prima dată în ani de internări în care a fost refuzată. Ne-am gândit că era foarte sedat. Am înțeles că este o practică în spitale de psihiatrie, când este perioadă de Sărbători, îi sedează puternic, să aibă liniște”, mai spune Ioana Brutaru.  

Medicii au ascuns faptul că starea lui Andrei era una gravă

”Probabil că începea să aibă simptomele infecției. Dar nici atunci nu i-au spus că îi este rău și să vină la spital. Mama nu se ducea la spital pentru că oricum rudelor li se refuză accesul la pacienți în perioada de după internare, când sunt sub tratament. Pentru că ar fi mers”, mai spune sora lui Andrei. 

Citește și: Trupul unui bărbat a fost găsit pe un teren din Sibiu, în apropierea gării. Polițiștii au demarat o anchetă

„Într-o discuție de pe 24 sau 25 decembrie cu doctorița care l-a internat, aceasta a întrebat-o dacă acasă vorbește, pentru că la spital nu spune nimic. Dar nu i-a spus mamei nimic altceva”, își

amintește sora lui. 

Pe data de 27 decembrie, mama lui Andrei a fost anunțată că fiul ei este în Pampers, iar pe 28, cu câteva ore înainte să moară, a fost transferat la Infecțioase.

Medicii legiști au stabilit că Andrei a murit de Sepsis, o infecție generalizată, probabil cu pornire de la plămâni

Mama a refuzat efectuare necropsiei pe motive religioase, însă medicii aveau obligația de a face acest lucru.

Este în conformitate cu legea, se consideră moarte suspectă. Doi medici au refuzat inițial cererea mamei și nu i-au dat corpul, dar apoi alt medic a semnat ”, spune avocatul familiei Bogdan Tudor Gheorghiță.  

Citeste si: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire- kfetele.ro

Citeste si: Dorian Popa dă lovitura în industria alimentară! Pizza care ii poarta numele, epuizată încă de la lansare. Cât costă cel mai nou produs al artistului- radioimpuls.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citește și: Ce scrisoare a lăsat Ionuț, asistentul medical din Arad, care și-a injectat o doză letală de morfină: „Nu-mi pasă”

Foarte corect, dacă se întâmpla în 72 de ore de la internare. Dar decesul a survenit la 7 zile de la internarea la Socola, pacientul era transferat la noi, nu era internare nouă ”, aprobă un medic.

Familia a cerut exhumarea cadavrului îngropat 

Modificările în cazul acestui pacient erau destul de clare. Măcar dacă se făcea necropsia, să vedem de unde a plecat. I-am spus mamei, am discutat cu ea, să facem necropsia, dar a refuzat ferm. La noi a stat foarte puțin, având deja starea extrem de degradată. Conform seturilor de analize, am avut de-a face cu o infecție generalizată, dar nu avem o bacterie izolată. Mi-e greu să spun dacă trăia dacă era adus mai devreme, nu știu când au fost primele simptome, lucrurile acestea se află la momentul potrivit. Noi am apucat să facem o puncție lombară să excludem meningita. Există bacterii care te omoară foarte repede, acest tânăr avea și un factor de risc- obezitatea. Nu este ieșit din comun să fie ceva cu evoluție fulminantă, dar mi-e greu să spun, la noi a fost doar câteva ore, investigațiile nu au fost complete”, a precizat medicul Elena Claudia Pleșca.  

Citește și: Sfârșit tragic pentru un român din străinătate! Cristian s-a stins din viață după ce a fost închis într-un centru de detenție pentru imigranți

Am făcut plângere pentru ucidere din culpă cu autor necunoscut, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Iași. Am cerut, în baza acestei plângeri, exhumarea și necropsia, dar procurorul de caz a respins cererea. Motivul prezentat: certificatul constatator al decesului este lămuritor ”.  


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si