Un tânăr de 27 de ani din Neamț a fost reținut de polițiștii din Botoșani, după ce ar fi comis infracțiunea de înșelăciune, reușind să strângă aproape 78.000 de lei.

Bărbatul se folosea de datele altei persoane și cerea donații pentru o cauză umanitară falsă. El a pretins că are 4 copii bolnavi care au nevoie de tratament scump în străinătate.

Citește și: Răzvan luptă împotriva cancerului într-un spital din Italia. Este singur pe lume la doar 19 ani

Cum acționa bărbatul?

La data de 17 mai 2023, polițiștii din cadrul Biroului de Investigații Criminale au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore, pe numele unui tânăr, de 27 de ani, din județul Neamț, bănuit de comiterea infracțiunii de înșelăciune.

Cercetările Poliției arată că tânărul se folosea de datele altei persoane. El solicita donații pentru o cauză umanitară, mai exact, se dădea drept un tată al unui copil de 4 ani cu probleme medicale, care necesitau tratament în altă țară. 

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

 Tânărul ar fi prezentat fotografii și acte medicale ce conțineau date ireale și ar fi contactat mai multe persoane, atât fizice cât și juridice, prin intermediul mijloacelor de comunicare la distanță, pe care le-ar fi convins să efectueze viramente bancare în conturile puse la dispoziție de acesta.

Citește și: VIDEO- Peste 33.000 de persoane înșelate prin metoda „investment fraud”

Tânărul a fost reținut

La data de 16 mai, oamenii legii au pus în executare 5 mandate de percheziție domiciliară la locuința persoanei bănuită de comiterea faptei, dar și la alte locații pe care aceasta le folosea în Neamț.

În urma activităților desfășurate la locațiile vizate au fost identificate și ridicate mai multe bunuri care prezintă interes în cauză, respectiv telefoane mobile, cartele telefonice, carduri bancare, înscrisuri privind plăți, înscrisuri privind mesaje în scop umanitar, documente în limba germană privind cazul umanitar prezentat, etc.

Citește și: Nicholas a murit acum mulți ani, dar inima lui s-a oprit 28 de ani mai târziu

Tânărul a fost introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al I.P.J. Botoșani, urmând ca în cursul zilei de 18 mai să fie prezentat în fața instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si