Amy Everett, o tanara in varsta de 13 ani, din Australia, si-a pus capat zilelor, din cauza mesajelor neplacute pe care le prime ape internet. Parintii fetei au decis ca la inmormantarea ei sa ii cheme si pe hartuitorii virtuali pentru a le da o lectie.

Amy era imaginea unui brand de palarii, iar colegii de scoala au inceput sa rada de ea tocamai din acest motiv, scrie Daily Mail.

Tatal fetitei a scris pe Facebook un mesaj cutremurator: Pentru toti cei care cred ca totul este o gluma si pentru cei care se binedispun batjocorindu-i pe altii, ii invit la inmormantare pentru a vedea cu ochii vostri care sunt consecintele acestui comportament.

De asemenea, tatal indurerat a mai adaugat si un mesaj pentru parintii agresorilor virtuali: Nu stii ce ai cu adevarat decat atunci cand il pierzi.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Bullying-ul este un comportament ostil, agresiv a cuiva, de umilire. Un copil este etichetat, tachinat, batjocorit in cercul sau de cunostinte sau de catre colegi care il striga intr-un anume fel. Uneori aceste tachinari se transforma in imbranceli sau chiar, in unele cazuri, in atacuri fizice.

Psihologii sunt de parere ca primul factor care conduce la un astfel de comportament este legat de mediul familiar si de ceea ce copiii vad acasa, la parinti.

Ca urmare a acestui lucru, sase din 10 copii cresc cu o forma de violenta fizica sau emotionala.

Consecintele bullying-ului pot fi devastatoare pentru psihicul victimei. Copiii devin tot mai introvertiti, refuza sa mai comunice, sa mai mearga la scoala, si devin din ce in ce mai furiosi si mai singuri.

„Chiar daca apare acest comportament, multor copii le este frica sa povesteasca acasa despre astfel de abuzuri, fie daca au fost ei victime sau doar daca au fost martori. De aceea nevoia de consilieri scolari este enorm de mare, astfel copiii ar trebui sa fie mai deschisi si cu parintii si cu colegii lor din clasa”, explica psihologii.

De cele mai multe ori, multi recurg, din pacate si la gesture extreme cum este si cazul lui Amy, tanara din Australia care si-a pus capat zilelor.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si