În imaginile date publicității, unul dintre teroriștii capturați spune că Hamas folosește tunelurile de sub spitalul Shifa, din Gaza, pentru a transporta arme, muniție, și pentru a se ascunde.

Armata israeliană a prezentat imaginile care prezintă o parte dintr-un interogatoriu al teroriștilor Hamas capturați. Sunt parte dintre cei care au participat la masacrul din 7 octombrie din sudul Israelului. Se confirmă, prin declarațiile teroriștilor, că există o ascunzătoare a lor fix sub Spitalul Shifa din Gaza.

Subteranele Spitalului din Gaza, folosite de teroriștii Hamas

Într-unul dintre fragmentele video, un bărbat identificat ca Amar Sammy Marzuk Abu A’yoah îi spune anchetatorului că este din cartierul Tuffah din orașul Gaza și este membru al Nukhba, unitatea de comando navală a Hamas.

Teroriștii Hamas

Teroriștii Hamas

[Sursa foto: AFP]

A’yoah vorbește despre rețeaua de tuneluri Hamas, spunând că aceste tuneluri trec pe sub cartiere.

Mai mult, el povestește că tunelurile sunt ascunse și pe sub spitale, iar, spre exemplu, Spitalul Shifa are, de fapt, mai multe niveluri subterane. ”Shifa nu este un loc mic, este un loc mare care poate fi folosit pentru a ascunde lucruri”, a spus A’yoah la interogatoriu.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citește și: Casa unui terorist Hamas a fost demolată. În timpul operațiunii, au fost aruncate proiectile spre forțele de securitate israeliene

”Spitalul Shifa este un loc sigur, nu va fi lovit”

”Spitalul Shifa este un loc sigur, nu va fi lovit”

”Spitalul Shifa este un loc sigur, nu va fi lovit”

Spitalele și clinicile medicale sunt folosite astfel pentru că Hamas știe că Israelul nu le va lua drept ținte de atac, spune teroristul. Aceste tuneluri sunt folosite pentru a transporta „explozivi, arme, alimente, echipamente medicale”.

”Shifa este un loc sigur, nu va fi lovit. Pentru ei este safe. Asta știm”, a spus A’yoah.

Subteranele Spitalului din Gaza, folosite de teroriștii Hamas

Subteranele Spitalului din Gaza, folosite de teroriștii Hamas

[Sursa foto: AFP]

Acesta a mai confirmat și informația potrivit căreia Hamas adună rezerve de combustibil în loc să le distribuie cetățenilor din Gaza, spunând că „în primul rând, membrii Hamas își fac griji pentru mașini și jeep-uri și apoi le dau oamenilor”.

Au ucis toți civilii pe care i-au găsit

Într-un alt videoclip, un bărbat se identifică ca Hassan Hassn Hassin Za’areb, un medic de luptă. Za'areb mărturisește că a participat la atacuri asupra Kibbutz Sufa, o comunitate din apropierea graniţei Gaza, unde bărbaţii înarmaţi au mers din casă în casă. Au ucis toți civilii pe care i-au găsit.

„Din ce am auzit, Spitalul Shifa îl folosesc, se ascund acolo. Dar nu știu despre Najar”, ​​spune el, amintind de un alt centru medical din Gaza, în orașul Rafah. A’yoah a explicat, de asemenea, că oamenii care doresc să părăsească Gaza prin Egipt o pot face doar cu permisiunea Hamas.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Citește și: Ziua 24 război Israel-Hamas: Israelul a lovit ținte în Siria și Liban. 33 de camioane cu ajutoare au ajuns în Gaza

Există tuneluri sub spitale

Există tuneluri sub spitale

[Sursa foto: AFP]

Înregistrarea șocantă: Convorbire între un terorist și tatăl său

Zilele trecute, a fost dată publicității o înregistrare terifiantă. Un terorist Hamas și-a sunat familia pentru a se lăuda cu crimele pe care le-a comis. El le spune părinților săi cum a ucis oameni.

”-Tată
-Da?
-Tată, te sun din Mefalsim. Uite câți am ucis cu mâinile mele! Fiul tău a ucis evrei! Este în Mefalsim, tată!
-Dumnezeu să te binecuvânteze!
-Tată, te sun de pe telefonul unei evreice.
I-am omorât pe ea și pe soțul ei. Am omorât zece cu mâinile mele. Deschide Whatsapp și vezi câți am omorât. Tată, am omorât 10! 10! Vreau să vorbesc cu mama”. Citește mai mult


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si