Mai mulți tineri au ajuns virali pe TikTok, asta după ce au arătat cum și-au mascat numerele de înamtriculare cu bandă izolatoare.

Șoferii se folosesc de această metodă pentru a scăpa de amendă

Mulţi şoferi s-au gândit că ar fi ideal pentru a-i scăpa de o potenţială amendă de pe autostradă: fie ea pentru rovinietă, fie pentru că maşina a fost fotografiată de un aparat radar în timp ce avea o viteză ameţitoare.

Mai concret, şoferii îşi modifică literele de pe plăcuţele de înmatriculare folosind bucăţi de bandă de izolat.

Citeste si: Vacanță de lux fără acces la internet

Clipurile video cu ultimul truc inventat de șoferii de pe TikTok au devenit virale, având în numai câteva zile, sute de mii sau chiar milioane de vizualizări.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Informația a ajuns și la oamenii legii și s-a aflat că acest lucru duce la amenzi uriașe, asta deoarece conducerea unui vehicul pe ale cărui placuțe cu numerele de înmatriculare sau de înregistrare sunt aplicate folii sau alte dispozitive care nu permit citirea corectă, este sancționată dur prin lege.

Ce spun polițiștii

Deşi pentru mulţi ar părea o idee bună de a evita o amendă contravenţională, folosirea acestei metode le-ar putea aduce, în schimb, atât ridicarea permisului, cât şi un dosar penal.

Citeste si: Calendar ortodox 15 iulie 2022. Ce sărbătoare este vineri?

Ascunderea numerelor de înamtriculare, indiferent prin ce metode, duce la o amendă contravențională cuprinsă între 290 și 435 de lei, iar măsura complementară este reținerea certificatului de înmatriculare și a plăcuțelor cu numărul de înmatriculare.

Citeste si: Un adolescent a fost trimis în judecată după ce a înfipt un briceag în gâtul unui tânăr. Victima nu ar fi vrut să îngenuncheze pentru a-și cere scuze

Autorităţile trag un semnal de alarmă şi îi avertizează pe şoferi că astfel de tertipuri nu vor scăpa nepedepsite şi că deja sunt analizate toate imaginile postate pe reţelele de socializare.

Citeste si: Armata română este în căutare de voluntari. Suma fabuloasă pe care o poți încasa după patru luni de pregătire

Materialul complet îl puteți urmări în cadrul jurnalului Știrile Kanal D de la ora 19:00.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si