Din păcate, mulți înotători sunt de părere ca experiența și condiția fizica le permit sa între in apa. Nu la fel a fost in cazul unui turist de 34 de ani, din Republica Moldova. Curenții l-au purtat pe barbat pana in larg, iar acolo bărbatul a simțit ca nu mai poate ajunge la mal.

Citeste si: Un tânăr a fost găsit cu droguri în tren spre mare

Salvamarii au intervenit rapid cu skijetul și l-au adus la mal pe barbat. Acolo i s-a acordat primul ajutor. Tot sudul litoralului a fost sub steag roşu şi astăzi, ceea ce înseamnă că scăldatul este strict interzis. În Jupiter, turiştii s-au opus avertismentelor. La orele prânzului, salvamarii au scos 29 de oameni din apa. Doar în Mamaia a fost arborat steagul galben astăzi, ceea ce înseamnă că scăldatul a fost permis.

Citeste si: Valuri de peste doi metri pe litoral. Pericol de înec

Valuri de peste doi metri pe litoral

Steagul roșu a fost  arborat încă de ieri pe mai multe plaje de pe litoral, ceea ce înseamnă că scăldatul este strict interzis. Peste 80.000 de oameni se află în acest week-end pe litoral, dar marea este mai agitată decât până acum. 

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

“Încercăm să îi tragem, lumea nu ne ascultă, sunt foarte recalcitranți, marea înaintează în fiecare secundă.

La fiecare 10 minute scoatem copii cu colace, continuu, bătrânii nu au stabilitate să intre în apă, valurile îi dezechilibrează.” , spune Claudiu Popescu, salvamar.

Citeste si:  Turist scos din valuri de salvamari

Steagul roșu a fluturat în toate stațiunile din sudul litoralului, din  Eforie până în Vama Veche.

„De la Mangalia au scos patru oameni, doi bulgari, la Neptun cinci persoane, la Olimp două persoane.

E foarte dificil, e greu să ieși singur, d-apoi cu două persoane, noi intervenim cu tubul, nu putem interveni cu alte ambarcațiuni pe vremea asta.”, adaugă Răzvan Viza, salvamar.

Citeste si:  Explozie de cazuri de COVID-19 în România. Ministerul Sănătății va relua bilanțul zilnic al cazurilor

Două persoane au fosc scoase dintre valuri.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si