O masă liniștită la un restaurant din Portugalia s-a transformat în doar câteva minute într-un adevărat haos. Totul a pornit de la o comandă a unui turist, vorbitor al limbii ruse.

Bărbatul a fost săltat rapid de o echipă antitero

Neștiind limba, acesta fiind originar din Azerbaidjan a încercat să comande un suc de rodie, după ce a căutat traducerea pe aplicația Google Translate.

Ospătarul a rămas șocat când în loc de rodie, bărbatul în vârstă de 36 de ani a scris pe un șervețel cuvântul ” grenadă ”. 

Imediat, angajatul panicat a chemat ajutoare, el luând mesajul drept o amenințare cu bombă. La scurt timp, cinci ofițeri înarmați l-au pus la pământ pe bărbat și l-au încătușat. În cele din urmă, el a fost dus la o secție de poliție locală pentru a fi interogat, iar polițiștii au constatat că nu avea nicio armă și totul fusese interpretat în mod greșit.

Un turist a tradus greșit un cuvânt cu ajutorul unei aplicații.

Un turist a tradus în loc de ”rodie”, cuvântul ”grenadă” și a alertat Portugalia.

[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Citește și: Cine este liderul mediator care ar putea rezolva criza ostaticilor din Israel? Emirul deține o avere impresionantă: ”Are un monopol asupra acestui conflict”

Pentru a se convinge că totul a fost o pură întâmplare, autoritățile au cercetat și camera de hotel a turistului, dar și restaurantul. Un purtător de cuvânt al poliției a declarat că ofițerii au fost chemați la restaurant și l-au arestat pe suspect în timp ce acesta încerca să părăsească localul, înainte de a fi efectuată o "inspecție amănunțită a incintei", notează NDTV. De asemenea, poliția

a căutat și în baza de date numele bărbatului, însă nu a găsit nimic.

Cum a reușit turistul să confunde rodia cu o grenadă?

Cel mai probabil, aplicația ar fi tradus cuvântul "grenada" în "grenadă", în limba portugheză, mai degrabă decât "poma", cuvântul local pentru rodie. Așadar, o mică confuzie din partea ospătarului. Totodată, Newsportal a spus că în limba rusă cuvintele pentru rodie și grenadă sunt similare, lucru neștiut de bărbat.

Alarmă falsă de atentat în Portugalia.

Un ospătar a anunțat un posibil atac cu bombă la un restaurant din Portugalia.

[Sursa foto: New York Post]

Citește și: EXCLUSIV- Profilul atacatorului de la Bruxelles: ”Teroristul simte că potențialele lui victime nu merită respectul sau considerația lui”

Portugalia a crescut amenințarea teroristă de la "moderată" la "semnificativă" la începutul lunii octombrie, după atacurile teroriste din întreaga lume, cel mai probabil acestea fiind cauzate de conflictul din Israel.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si