Un bărbat de 33 de ani a murit, sâmbătă seara, după ce a fost lovit de un trăsnet în oraşul-staţiune Sângeorz-Băi, iar un altul, de 37 de ani, a fost transportat la spital, potrivit informaţiilor transmise de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bistriţa-Năsăud.

Citeste si: Fostul fotbalist Roland Stănescu s-a sinucis la doar 32 de ani. De ce a făcut acest gest

Turistul de 33 de ani a fost găsit în stop cardiorespirator şi nu a mai putut fi salvat.

Cum s-a produs tragedia din stațiunea Sângeorz-Băi 

Tânărul ucis de trăsnet era un turist din Timişoara şi cel rănit venise din Cluj-Napoca. Cei doi se aflau pe strada cu izvoarele de apă minerală pentru care este renumită staţiunea, au transmis poliţiştii din Năsăud.

Citeste si: Acoperișul unui bloc din Suceava, în flăcări, după un trăsnet

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Din primele cercetări a reieşit faptul că cei doi turiști s-ar fi adăpostit de furtună sub un foişor din lemn în momentul în care au fost loviţi de fulger.

Intervenție salvatoare a SMURD pentru al doilea turist lovit de fulger

"Din păcate, în ciuda eforturilor echipajelor medicale, organismul bărbatului nu a răspuns manevrelor aplicate, astfel că echipajul de terapie intensivă mobilă SMURD a fost nevoit să îi declare decesul la locul solicitării. Echipajul TIM evacuează la UPU SMURD un alt bărbat de la locul solicitării, conştient şi stabil, posibil lovit şi el de trăsnet", a informat ISU.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud, Crina Sîrb, a precizat pentru Agerpres că turistul decedat era din municipiul Timişoara, iar cel de-al doilea este din Cluj-Napoca.

Tragedie în Sângeorz-Băi - un turist din Timișoara, ucis de fulger

[Sursa foto: Facebook]

Poliţiştii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă. Judeţul Bistriţa-Năsăud a fost sub avertizare cod portocaliu de vreme instabilă, vijelii şi averse torenţiale. 

Acoperiș de bloc, lovit de trăsnet

Un bloc din municipiul Fălticeni a fost lovit de un trăsnet, joi după-amiază, acoperişul imobilului luând foc, au transmis autoritățile din județul Neamț.

A fost vorba de un bloc de locuințe care nu este dat în folosință. Zece maşini de pompieri au intervenit, joi după-amiază, pentru stingerea unui incendiu la acoperişul unui bloc care încă nu a fost dat în folosinţă

La locul intervenției au ajuns pompierii cu 7 autospeciale de stingere, 3 autoscări mecanice şi o ambulanţă SMURD. Pompierii au anunţat că nu s-au înregistrat victime.

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si