Cetățeanul rus în vârstă de 24 de ani, identificat de autoritățile de imigrare din Bali ca fiind Yuri Chilikin, a fost deportat marți, 4 aprilie, la Moscova via Dubai, au anunțat oficialii într-un comunicat emis miercuri. Fotografiile publicate de autoritățile de imigrare l-au arătat pe Chilikin, purtând un rucsac și ținând în mână o ceașcă de cafea, în timp ce era escortat de ofițeri la Aeroportul Internațional Ngurah Rai din Denpasar, în timpul procesului de deportare. 

Turistul nu mai are voie să intre în Indonezia în următoarele 6 luni

"Vă rugăm să vă bucurați de Bali respectând reglementările. Dacă veți comite o încălcare, nu vom ezita să luăm măsuri ferme", a declarat purtătorul de cuvânt Barron Ichsan.

De asemenea, lui Chilikin i s-a interzis intrarea în Indonezia pentru cel puțin șase luni din cauza incidentului, a adăugat el.
Chilikin este unul dintre cei câțiva turiști ruși care au ținut prima pagină a ziarelor pentru comportament inadecvat pe populara insulă de vacanță indoneziană. El postase pe Instagram o fotografie, dezbrăcat de la brâu în jos, pe Muntele Agung, cel mai înalt vârf din Bali și un sit religios sacru. Localnicii, care sunt predominant hinduși cred că muntele îl reprezintă pe zeul Shiva și este necesar un permis pentru oricine dorește să facă o drumeție pe el.

Turistul postase pe Instagram o fotografie, dezbrăcat de la brâu în jos, pe Muntele Agung, cel mai înalt vârf din Bali și un sit religios sacru

Turistul postase pe Instagram o fotografie, dezbrăcat de la brâu în jos, pe Muntele Agung, cel mai înalt vârf din Bali și un sit religios sacru

[Sursa foto: CNN]

În urma reacțiilor, Chilikin a șters fotografia ofensatoare de pe pagina sa, înlocuind-o cu un videoclip de scuze. "Nu există nicio scuză pentru acțiunile mele. Singurul lucru care a dus la ceea ce s-a întâmplat a fost ignoranța mea personală", a spus el. "Agung este un simbol sacru pentru balinezi. După ce am studiat cultura și religia din Bali, mi-am dat seama de greșeala mea".

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citește și: Viața bate filmul! Doi tineri și-au unit destinele după ce au primit o inimă nouă în aceeași zi: „Am simțit o scânteie”

El a detaliat, de asemenea, o "ceremonie de ofrandă pentru zei" care a avut loc pe 2 aprilie. "Am participat cât de bine am putut, m-am ținut de cuvânt", a spus el, împărtășind că a cheltuit bani pentru ceremonie. "Acum sunt calm și curat în fața mea. Am făcut totul pentru a corecta această situație, iar în rest mi s-a dat o lecție bună despre cum să nu mă comport", a spus Chilikin, adăugând că este "pregătit" pentru orice rezultat din partea autorităților.

Chilinkin a spus că va reveni în Thailanda pentru ziua de naștere a mamei sale

"Acum aștept să fiu deportat și sper că voi putea zbura în Thailanda pentru ziua de naștere a mamei mele", a adăugat el. Cea mai populară insulă de vacanță din Indonezia a devenit un magnet pentru mii de ruși și ucraineni care caută să scape de ororile războiului.

Turistul nu mai are voie să intre în Indonezia în următoarele 6 luni din cauza incidentului

Turistul nu mai are voie să intre în Indonezia în următoarele 6 luni din cauza incidentului

[Sursa foto: CNN]


Rușii reprezintă al doilea cel mai mare grup de turiști din Bali, după australieni. Mai mult de 43.000 de cetățeni ruși au sosit pe insulă în primele trei luni ale anului 2023, potrivit cifrelor guvernului indonezian. Dar resentimentele publicului față de aceștia au crescut, plângerile privind comportamentul nepotrivit al turiștilor ruși fiind în creștere în ultimele săptămâni, au declarat oficialii.

Citește și: Satul românesc, unic în lume, cu drum și biserică din marmură. Zona este aproape nelocuită

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Dintre cei 40 de turiști străini care au fost expulzați din Bali între ianuarie și aprilie anul acesta, 35% dintre ei (14 persoane) erau ruși- constituind cel mai mare grup de expulzări de străini, au adăugat oficialii. În martie, guvernatorul din Bali, Wayan Koster, a cerut guvernului indonezian să revoce privilegiile vizelor la sosire pentru turiștii ruși, precum și pentru ucraineni. "De ce aceste două țări? Pentru că sunt în război, așa că se adună aici", a declarat Wayan. De asemenea, el a anunțat că străinilor nu li se va mai permite să închirieze motociclete și că vizitatorii internaționali nu vor mai putea lucra pe insulă fără vize corespunzătoare.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si