Close sidebar
Close sidebar

VIDEO - Un urs a fost filmat de turiști în timp ce intra in curtea unui restaurant din Predeal

Prin momente de groază au trecut mai mulţi turiști care luau masa la un restaurant din Predeal. Clienții localului s-au trezit la ușă cu....un urs. Musafirul nepoftit a încercat să intre în interior, dar oamenii au reușit să încuie ușa la timp. Astfel de cazuri sunt tot mai dese, dar autoritățile spun că în continuare au mâinile legate. Nu pot decât să alunge animalele înapoi în pădure.

Andreea Albu,

Un urs a fost filmat de turiști în timp ce intra in curtea unui restaurant din Predeal


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Era trecut de ora două noaptea când clienții unui restaurant din Predeal au văzut că un urs dă târcoale prin fața clădării. Speriați că ar putea intra în local, turiștii s-au grăbit să încuie ușa. Instinctul lor a fost bun pentru că la scurt timp animalul s-a apropiat de intrare.

"Vine aici, mă! Uite-l aici. Unde, mă? Uite-l aici. Vai de pana mea că s-a urcat pe ușă!"

Urșii care trăiesc în pădurile de lângă Predeal coboară des în zonele locuite

Animalul s-a obișnuit cu zona și inclusiv noaptea trecută a mai făcut o vizită.

Camerele de supraveghere ale restaurantului au surprins sălbăticiunea în timp ce se ridica în două labe și încearcă să intre în local. Animalul însă se sperie de ceva și fuge.

Citeste si: Țestoasele din Vaslui, care au trăit în urmă cu șapte milioane de ani, sunt expuse la muzeu

În ultima perioadă urșii au ieșit din bârloguri și au început să cutreiere pădurile în căutare de hrană.

Citeste si: Cod galben de PLOI torențiale, descărcări electrice și GRINDINĂ! Care sunt județele afectate?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Cum acolo nu reușesc să își potolească foamea, sălbăticiunile ajung tot mai des în zonele locuite de oameni. La Predeal, oamenii merg cu atenție pe străzile care se află în apropierea pădurii. 

Citeste si: Pui de urs, lovit de o mașină pe DN1, în județul Sibiu

"Turist fiind, nu mi se pare lucru bun. Dar dacă nu îi băgăm în seamă și îi lăsăm...mă

gândesc că dacă nu le dăm de mâncare și nu îi întărâtăm ei se duc la treaba lor."

Citeste si: Imaginea care face furori în mediul online. O cățelușă a fost părăsită lângă un rucsac cu mâncare și cu jucăriile sale preferate

"Nu e normal nici să-i hrănești, nici să te apropii de ei. Le-am stricat și noi habitatul. Ei vin în locatități ca să se hrănească." 

Autoritățile încearcă relocarea urșilor

Deși echipa de intervenție desemnată la nivel local funcționează de câteva luni, autoritățile spun că nu pot face mare lucru pentru a rezolva problema urșilor. În ultimele luni, Predealul a primit o singură aprobare de relocare a unei ursoaice cu trei pui.

Mihai Predleanu, purtător de cuvânt primăria Predeal: "Am trimis o serie de adrese în teritoriu pentru relocarea anumitor exemplare care deja sunt dependente de zona urbană. Din păcate, răspunsurile sunt negative din teritoriu. Peste tot populația de urși depășește cu mult pragul sustenabil."

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Momentul tragic în care o tânără influenceriță de 24 de ani își pierde viața sub privirile îngrozite ale prietenei sale- radioimpuls.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Pui de urs, lovit de o mașină pe DN1, în județul Sibiu

De curând o altă familie de urși a fost văzută pe străzile din Predeal. Autoritățile lucrează deja la capturarea puilor care, cel mai probabil, vor ajunge la rezervația de la Zărnești.

Materialul complet îl puteți urmări în cadrul jurnalului Știrile Kanal D de la ora 19:00.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI