Specialiștii susțin că vremea se va răci accentuat, iar temperatura va scădea chiar și cu 10 grade în decursul a 2-3 ore. Mai mult, ploile își vor face din nou simțită prezența.

În urma valului polar care se va abate peste țara noastră, în zonele de munte, este posibil să apară lapoviță și ninsoare. Masa de aer rece, de origine arctică, va intra în România duminică și va dizloca rapid aerul cald existent.

Citește și: Cum va fi vremea până pe 15 octombrie 2023? Temperaturile scad în următoarele zile. Prognoza meteo completă

În weekend vom avea parte de o vreme schimbătoare, dar și cu variații mari de temperatură, intervale cu vânt puternic în mai multe zone și ploi locale.

Sâmbătă dimineața va fi rece, iar ziua caldă

„Noaptea dinspre vineri spre sâmbătă, 7 octombrie, va fi destul de rece în jumătatea nordică a țării, dar și în sud-vest. Local, în zonele de vale, temperatura va scădea dimineața sub 4-5 grade.

În ciuda dimineții răcoroase, ziua va fi caldă și însorită. În estul și sud țării, maximele vor atinge 24-27 de grade la prânz, dar valori de peste 20 de grade se vor înregistra și în celelalte regiuni.

În același timp, vântul va începe să se intensifice în zonele de munte, în special în Carpații Orientali, unde sunt așteptate rafale de peste 70-80 km/h”, atenționează 

meteoradar.ro

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Un val de aer polar se abate peste România. Se anunță schimbări neobișnuite ale vremii. Temperaturile scad drastic

Duminică vine frigul. Temperatura va scădea chiar și cu 10 grade în decursul a 2-3 ore 

Cu toate că vineri și sâmbătă, temperaturile se vor menține ridicate, începând de duminică, 8 octombrie 2023, vremea se schimbă radical.

Un val de aer polar se abate peste România. Se anunță schimbări neobișnuite ale vremii. Temperaturile scad drastic

„Duminică, 8 octombrie, dacă în prima partea zilei termometrele vor arăta până la 25-27 de grade în unele zone, după-amiaza va pătrunde dinspre nord o masă de aer rece, de origine arctică, care va dizloca rapid aerul cald existent.

Contrastul din cele două mase de aer va fi impresionant, mai ales în jumătatea estică a țării, unde temperatura va scădea chiar și cu 5-10 grade în doar 2-3 ore!

Bineînțeles, o răcire atât de bruscă va fi însoțită de intensificări puternice ale vântului, cu aspect de vijelie. Local, în Moldova, Dobrogea, nord-estul Munteniei și în zonele de munte, rafalele maxime pot atinge și depăși 80-90 km/h.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Frontul va fi însoțit și de unele ploi locale, în general slabe cantitativ în afara arealelor montane. 

Pe culmile din nordul Carpaților Orientali, sunt posibile și precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare”, notează  meteoradar.ro.

De luni se întoarce vara! Prognoza meteo pentru 9- 16 octombrie 2023

Începând de luni, 9 octombrie 2023, vremea devine din nou caldă, cu valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă.

În intervalul 9- 16 octombrie, valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă a anului, pe întreg teritoriul țării. Regimul pluviometric estimat pentru acest interval va fi deficitar la nivelul întregii țări.

Citește și: Prognoza meteo pentru iarna 2023/2024. Vom avea sau nu zăpadă? Vremea în lunile decembrie, ianuarie și februarie


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si