Pentru weekend, meteorologii vin cu veşti proaste. În ţară, valorile termice vor fi în scădere în toate regiunile din cauza unui val de aer rece care pătrunde în ţara noastră.

În zilele de 18, 19 și 20 septembrie vom asista la o răcire semnificativă și o schimbare în aspectul vremii, astfel că maximele termice nu vor trece de 20 de grade. Până în 25 septembrie se va încălzi ușor, cu maxime ce vor urca, din nou, spre 25-26 de grade.

Citeste si: A murit reputatul profesor Gheorghe Cuzincu. Doliu în învățământul românesc

Regimul termic nocturn va avea un treseu asemănător, astfel că, în perioada 14 – 18 septembrie mediile minimelor se vor situa în jurul a 15 grade, apoi vor suferi o scădere spre minime de 8 grade în 20 septembrie.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citeste si: Femeia din Bucureşti care şi-a bătut fetiţa, reţinută

Probabilitatea pentru averse va fi mai ridicată în prima jumătate a săptămânii, cu precădere în sudul şi în centrul teritoriului. În Bucureşti, valorile termice vor fi în scădere, apropiindu-se astfel de normalul termic al perioadei, iar probabilitatea pentru ploi slabe va fi mai ridicată în prima zi a intervalului.

Citeste si: VIDEO- Afacerist, atacat de iubită, după ce au băut. Femeia, beată la audieri

Vreme rece la munte

În zonele de munte, din 18 septembrie și până în 21 septembrie se va răci, chiar semnificativ, astfel că maximele mediate vor fi de 10...12 grade.

Temperaturile minime vor fi în medie de 10 grade în perioada 14-17 septembrie, apoi vor scădea brusc la 2 grade, media regională în 19 și 20 septembrie și ulterior vor crește din nou pînă la medii în jurul a 8 grade.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Citeste si: Ce spune Ministrul Sănătății despre al doilea val al pandemiei Sars-Cov-2

Câteva zile frumoase înainte de valul de frig

Temperaturi mai ridicate decât în mod obişnuit pentru perioada din calendar se vor înregistra şi în această săptămână. Meteorologii anunţă vreme bună, dar anormală pentru această perioadă. De vineri, un val de aer rece ajunge în ţara noastră.

„Vorbim de temperaturi care se vor situa scara întregii ţări între 22 până la 33, posibil 34 de grade Celsius în lunca Dunării şi în partea de Sud-Est a Olteniei. Chiar şi pe litoral vom vorbi de temperaturi agreabile – 25, 27 de grade Celsius. Sunt temperaturi cu 10, 12 grade mai mult peste ceea ce ar fi normal pentru această dată din calendar. Precipitaţii vor fi foarte puţine, doar în zona de munte. Asta înseamnă o vreme frumoasă oriunde ne-am afla, pe litoral sau chiar la munte. Este o vară târzie, vor mai urma zile cu vreme frumoasă, a declarat pentru Digi 24 Elena Mateescu, director Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si