Primul episod de ger sever din această iarnă va coborî mercurul din termometre până la minime de minus 16 grade, avertizează meteorologii ANM. Chiar și în Capitală, se vor înregistra temperaturi la limita gerului, de minus 8, minus 9 grade, în noaptea de miercuri spre joi. 

Citeste si: Anunț de ultim moment de la ANM. Cum va fi vremea de Crăciun și de Anul Nou

Trei zile de ger siberian în România

Valul de aer rece intră în România prin zona de Nord-Est a țării, iar schimbarea de regim termic va fi una extrem de abruptă, resimțită începând de marți.

Luni, temperaturile se păstrează în limitele normale pentru această perioadă, însă de marți lucrurile se schimbă radical, spun meteorologii.

Citeste si: Bebeluș de 8 luni, salvat de salvamontiști din viscol

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Începând de marți, temperaturile maxime nu mai trec de 6 grade, iar miercuri noaptea se ating minus 14 grade, vârful gerului urmând să fie atins în noaptea de miercuri spre joi- minus 16 grade, în timp ce maximele se păstrează în teritoriu negativ.

Unde va fi cel mai puternic ger

Cel mai frig va fi nu doar în depresiuni, ci pe zone extinse din Nord, Centru și Estul țării. Maximele atinse în regiunea Moldovei nu vor trece de minus 5 grade în cursul zilelor de marți-miercuri.

În Capitală, vor fi câteva nopți geroase, cu cele mai reduse temperaturi în dimineața zilei de joi, minus 9, chiar minus 10 grade.

Abia începând de joi vremea se încălzește, urmând ca în prima și a doua zi de Crăciun să avem temperaturi cu plus în majoritatea țării, chiar peste normalul acestei perioade.

La București vor fi aproximativ 10 grade cu plus în următorul weekend, dar în ziua de Crăciun se vor atinge și 12-14 grade în alte zone ale țării.

Citeste si: Frigul a ajuns si in Parlament


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si