Un veteran militar care spera să stabilească un record mondial pentru perioada petrecută pe o mică insulă izolată a fost salvat in extremis de paza de coastă din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile.

Citește și: Caracatițele visează la fel ca oamenii- ce au descoperit biologii din Japonia| VIDEO

Chris „Cam” Cameron, un veteran al armatei care a servit pentru un regiment de infanterie celebru din UK, a rezistat doar 32 de zile pe insula Rockall – puțin peste jumătate din obiectivul său de 60 de zile.

Chris „Cam” Cameron

Chris „Cam” Cameron, la un pas de atingerea unui nou record mondial

Profesorul în vârstă de 53 de ani încerca să stabilească un record mondial pentru numărul de zile de viață pe stânca stearpă din Atlanticul de Nord.

Chris „Cam” Cameron, în vârstă de 53 de ani, anunțase că vrea să trăiască singur pe Rockall timp de până la 60 de zile și să depășească recordul de 45 de zile stabilit în 2014 de Nick Hancock, un cunoscut aventurier.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citește și: Fiul miliardarului care a murit pe fundul oceanului nu a vrut să meargă în expediție. Suleman era îngrozit de ce s-ar fi putut întâmpla

Chris „Cam” Cameron a aterizat pe insulă pe data 30 mai, dar a trebuit să ceară ajutor miercuri, după 30 de zile, din cauza „condițiilor meteorologice tot mai proaste”.

Insulița izolată Rockall are doar 30 de metri lungime și 21 m. lățime și se află la aproximativ 300 de km vest de Hebridele Exterioare.

Citește și: Ultimele cuvinte spuse de căpitanul de pe Titanic. Ce a transmis înainte de scufundarea navei

Agenția Maritimă și Paza de Coastă au declarat că au trimis un elicopter de căutare și salvare de la Stornoway după ce a primit miercuri un apel de urgență la ora 8.55 și a fost trimisă și o aeronavă cu aripă fixă pentru a sprijini salvarea.

Fostul profesor, la un pas să fie ucis de vânt valurile uriașe 

Chris „Cam” Cameron, în luptă cu "insula imposibilă" Rockfall 

Chris „Cam” Cameron, în luptă cu "insula imposibilă" Rockfall 

Multe dintre echipamentele profesorului fuseseră distruse peste noapte de vântul puternic și de valurile uriașe și, în mai multe rânduri, el însuși aproape că a fost "măturat".

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Cameron s-a angajat în misiunea dificilă pentru a strânge bani pentru ABF, Soldiers’ Charity și Royal Navy și Royal Marines Charity.

Într-o postare pe Twitter, susținătorii săi au anunțat că provocarea veteranului s-a încheiat. Ulterior, ei au postat pe Twitter că Cam este în siguranță.

Bărbatul a fost dus la spitalul Western Isles ca măsură de precauție după expunere prelungită la condițiile meteo.

Familia lui Cam a transmis: „Suntem extrem de mândri de toate realizările sale, dar și că a avut curajul să ia ceea ce trebuie să fi fost o decizie foarte dificilă în fața

vremii atât de îngrozitoare. Așteptăm cu nerăbdare să-l primim acasă și sperăm că orice aventură viitoare va fi puțin mai puțin riscantă”.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si