Close sidebar
Close sidebar

Un violonist roman de 28 de ani face senzatie in Europa! E angajat al Orchestrei din Innsbruck si a cantat cu un Stradivarius de 7 milioane de euro: “Am plans cand am interpretat cu aceasta vioara”

George Bogdan Butusina are doar 28 de ani, dar este un artist consacrat deja. Acum, canta cu una dintre cele mai bune orchestre din Europa si este unul dintre sefii acesteia.

C.L.,


DISTRIBUIE
acest articol

Provine dintr-o familie de muzicieni din orasul oltean Bals si spune ca la 3 ani stia sa tina o vioara in mana, iar la 4 a interpretat primul cantec la acest instrument. A studiat in Romania, Italia si Germania, iar acum este violonist profesionist in cadrul Orchestrei din Innsbruck, alaturi de care a concertat in aproape toata Europa. Mai mult, romanul este acum unul dintre conducatorii orchestrei austriece, fiind sef de partida.

Intr-un interviu acordat site-ului viitorulromaniei.ro, George Bogdan Butusina a povestit ca cel mai impresionant moment al carierei sale s-a petrecut in Italia, unde a avut prilejul sa cante la o vioara Stradivarius cotata la sapte milioane de euro.

Citeste si: Ana Maria Vasiliu va fi înmormântată lângă Mădălina Manole. Trupul neînsuflețit al tinerei a fost depus la o capelă din Ploiești. Ce se întâmplă cu Gabriel Vasiliu în aceste momente- kanald.ro

Citeste si: Oana Lis, în doliu! Mesajul dureros transmis în urmă cu puțin timp: “Nu știi niciodată când vorbești ultima oară cu un om”- wowbiz.ro

Citeste si: Descoperire arheologică rară, în timpul restaurării catedralei Notre-Dame: Sicriul unui cunoscut poet a fost găsit în toiul lucrărilor- antena3.ro

“A fost o experienta impresionanta pentru ca mi-am dorit dintotdeauna sa tin un astfel de instrument in mana. Am plans in timp ce am cantat cu vioara respectiva. Sunetul pe care il scotea crea o stare de fericire deplina.

Vioara Stradivarius suna exact cum imi doream eu. Acela a fost cel mai frumos moment al meu ca solist. Atunci am avut prieteni in sala care au plans de emotie si de fericire, i-am surprins placut prin felul cum am interpretat recitalul”, a povestit Butusina.

foto; viitorulromaniei.ro

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI