Imaginile aeriene inițiale, postate pe pagina de Facebook a Oficiului Meteorologic Islandez, au arătat o erupție relativ slabă, cu două fluxuri de lavă care circulă în direcții opuse, potrivit USA Today.

Strălucirea lavei putea fi văzută de la periferia capitalei Islandei, Reykjavík, aflată la aproximativ 32 de kilometri distanță. Departamentul de Management al Urgențelor din Islanda a declarat că nu anticipează evacuări, deoarece vulcanul se află într-o vale îndepărtată, la aproximativ 2 km de cel mai apropiat drum.

Citeste si: VIDEO- Explozie de infectări lângă București. Carantina e prelungită

Vulcan latent timp de 6.000 de ani

Vulcanul muntelui Fagradals a fost latent timp de 6.000 de ani, iar peninsula Reykjanes nu văzuse o erupție a vreunui vulcan în ultimii 781 de ani.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Recent au fost semne ale unei posibile erupții, mai precis cutremure care au avut loc zilnic în ultimele trei săptămâni. Vulcanologii islandezi au fost luați totuși prin surprindere, deoarece activitatea seismică s-a calmat înainte de erupție.

Citeste si: Horoscop 20 martie 2021. Schimbări mari pentru aceste zodii

Islanda îşi deschide frontierele pentru turiştii vaccinaţi anti-COVID-19

Islanda urma să îşi deschidă frontierele pentru toţi turiştii vaccinaţi cu vaccinurile agreate în UE, astfel devine una dintre primele ţări din lume care se redeschide pentru turişti după pandemie, relatează presa internațională.

Guvernul islandez deja a permis călătorilor din UE să intre pe teritoriul său fără să mai stea în carantină, dar noua decizie semnifică faptul că va fi permis accesul şi pentru vizitatorii din Marea Britanie şi din SUA.

Islanda și-a deschis granițele pentru turiștii vaccinați

”Lumea a trecut prin multe în ultimele 12 luni şi cu toţii sperăm să ne întoarcem încet şi sigur la normalitate. Aceasta include şi posibilitatea de a călători„ care este importantă pentru cultură, comerţ şi afaceri ”, a declarat premierul Katrin Jakobsdottir.

Totodată, persoanele care ajung în Islanda vor trebui să dovedească faptul că au fost imunizate cu un vaccin aprobat de Agenţia Europeană a Medicamentului, ceea ce exclude vaccinurile din China, o sursă importantă de turişti precum şi vaccinul rusesc Sputnik V.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si