Uriașul convoi militar rusesc care staționează de mai mult de o săptămână în afara capitalei ucrainene Kiev pare să se fi dispersat, potrivit unei companii de tehnologie din Statele Unite care analizează imaginile din satelit.

Citeste si: O grădiniță, o fabrică și mai multe locuințe au fost distruse de bombardamente

Firma care a prezentat imaginile din satelit, Maxar Technologies, a declarat că fotografiile realizate joi arată că întreaga coloană de 64 km de vehicule blindate, tancuri și artilerie s-a disipat și a fost redistribuită, informează Al Jazeera

.

Blindate și tancuri rusești, ascunse prin păduri

Experții care au analizat imaginile din satelit spun că unitățile blindate au fost manevrate prin localitățile din jur, aproape de aeroportul Antonov, la nord-vest de Kiev. Unele dintre vehicule s-au mutat în păduri, a raportat Maxar.

Noi imagini din satelit arată că uriașul convoi militar rusesc s-a disipat în pădurile din jurul drumului principal

[Sursa foto: Twitter]

Citeste si: Exercițiu militar NATO în apropriere de Galați. Participă sute de militari români și americani: ,,Se trage cu muniție reală de război"

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Convoiul de tancuri și blindate s-a adunat în afara orașului la începutul săptămânii trecute, dar avansul său pare să se fi blocat pe fondul unor informații legate de lipsurile de alimente și combustibil.

Redistribuirea convoiului vine pe fondul unor rapoarte conform cărora forțele ruse au ajuns la marginea de nord-est a Kievului, unde suburbiile, inclusiv Irpin și Bucha, au suferit bombardamente puternice în ultimele zile.

Citeste si: O dronă Bayraktar TB-2 a ucrainenilor distruge un alt sistem de rachete antieriene rusesc

Soldații ucraineni au descris luptele acerbe pentru controlul autostrăzii principale care duce în capitala Kiev, iar jurnaliștii de la agenția de presă AFP au raportat că au văzut lovituri cu rachete în Velyka Dymerka, chiar la intrarea în orașul Kiev.

Așa arăta convoiul de blindate rusești în urmă cu câteva zile

[Sursa foto: Twitter]

Primarul Vitali Klitschko: "Kievul s-a transformat într-o fortăreață” 

Primarul Kievului, Vitali Klitschko, a spus că în prezent capitala Ucrainei a fost „transformată într-o fortăreață”.

„Fiecare stradă, fiecare casă... este fortificată”, a spus el pentru televiziunea ucraineană. „Chiar și oameni care în viața lor nu au intenționat să renunțe la hainele civile, acum sunt în uniformă, cu mitraliere în mână.”

El a adăugat că aproximativ două milioane de oameni – jumătate din populația zonei metropolitane – au părăsit capitala Kiev.

„Din informațiile noastre, unul din doi locuitori din Kiev a părăsit orașul”, a spus el.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si