Unde poți depune o reclamație pentru lipsa apei calde și a căldurii
Anual, avariile de la rețeaua de apă caldă și căldură dau bătăi de cap proprietarilor. Chiar dacă în anumite situații, avariile sunt reparate într-un timp destul de scurt, tot creează neplăceri cetățenilor.
Chiar dacă rămân fără apă caldă sau căldură mulți cetățeni fie nu au curajul, fie nu știu cum și unde pot să depună o reclamație în acest sens.
Sesizarea se face la Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC).
Cei care nu au apă caldă și vor să facă sesizare la ANPC, trebuie să știe că este important ca reclamația să includă anumite elemente precum denumirea companiei reclamate și adresa.
Din momentul în care ați depus reclamația la ANPC, angajații instituției vor verifica elementele obligatorii, iar dacă acestea sunt menționate, atunci vor un control la compania reclamată, căreia i se va cere un punct de vedere în privința sesizării.
În final, daca angajații ANPC vor constata că cele reclamate sunt adevărate, atunci compania reclamată poate fi amendată.
De asemenea, sesizările și reclamațiile se pot face și la numărul de telefon: 021.9551, număr unic al Protecției Consumatorului. Însă, separat de acestea, pentru recuperarea daunelor materiale și morale ar trebui inițiate procese. Taxa judiciară și taxa de timbru este zero, de la intrarea noastră în Uniunea Europeană, declara în urmă cu ceva timp, Sorin Mierlea, președintele InfoCons, la Digi 24.
Nicușor Dan spune că bucureștenii nu vor plăti mai mult în această iarnă pentru energia termică
Nicușor Dan a declarat că în această iarnă bucureștenii nu vor plăti sume colosale pe energia termică. Iată care va fi suma pe care locuitorii Capitalei vor fi nevoiți să o scoată din buzunare pentru a-și încălzi locuințele!
"De la 1 noiembrie o să avem noile preţuri pe care le va da ANRE, atât pentru producţie, cât şi pentru transport, distribuţie, deci şi pentru preţul final al gigacaloriei.
Preţul total al gigacaloriei în momentul de faţă, stabilit de ANRE, este de 860 de lei, cu tot cu TVA, din care bucureştenii plătesc 350 şi primăria 510.
Acesta este raportul. De la 1 noiembrie o să avem alte preţuri. Eu mă aştept să nu fie mai mari. În orice caz, nu o să fie mai mari pentru cetăţeni.(...) Vom păstra aceşti 350 de lei şi vreau să menţionez că 350 este, totuşi, preţul cel mai mic din România. Adică
sunt localităţi care au 400, sunt localităţi care au 500, 450, 420. 350 e cel mai mic", a declarat Nicuşor Dan, la Europa FM, potrivit Agerpres.