Adolfo "Fito" Macias, în vârstă de 44 de ani a reușit să conducă brutala bandă de traficanți Los Choneros, însă autoritățile ecuadoriene nu au reușit să-l oprească, scrie Sky News.

Stare de alertă, pentru prinderea lui Fito

În celula sa din închisoare, lordul drogurilor Adolfo 'Fito' Macias a trăit ca un rege, însă, într-o zi, el a dispărut de acolo.

După evadarea sa din închisoare, în Ecuador a fost declarată starea de urgență, iar guvernul s-a luptat pentru a recâștiga controlul asupra închisorilor din țară de la găști. Nici după patru luni, infractorul nu a fost găsit.

Unde e Fito

El este Fito.

[Sursa foto: Captură YouTube]

Citește și: A încetat din viață de 8 ori, dar de fiecare dată, ca prin minune, și-a revenit. El este bărbatul care are ”puteri de vindecare” ca ale unui personaj fictiv

Fito ispășea o pedeapsă de 34 de ani pentru trafic de droguri și crimă. Evadarea sa din ianuarie a avut loc în ziua în care urma să fie mutat de la închisoarea La Regional la o unitate de maximă securitate.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Mama Luizei Melencu, în pragul sinuciderii! A fost la un pas să recurgă la un gest extrem- wowbiz.ro

Închisoarea pentru el a fost un mediu confortabil, având în vedere că s-a bucurat de acces la telefoane mobile și la internet, s-a uitat la televizor și a avut animale de companie. De asemenea, el a apărut într-un videoclip muzical. Autoritățile nu au oferit nicio explicație cu privire la modul în care o echipă de filmare a reușit să aibă acces la unul dintre cei mai cunoscuți infractori din Ecuador.

Între timp, El Corrido del Leon- Balada Leului- a adunat aproape 900.000 de vizualizări pe YouTube. 

"Celula sa de închisoare semăna practic cu o cameră de hotel. Avea acces la femei care îi erau aduse. Era o cameră de lux pentru el", spune Annette Idler, profesor de securitate globală la Universitatea din Oxford.

Unde este Fito

El este Fito.

[Sursa foto: Captură YouTube]

Citește și: Cum l-au sancționat rușii pe preotul care a oficializat slujba de înmormântare a lui Navalnîi? Safronov, șocat de decizie

Neputând să își controleze pe deplin închisorile, autoritățile au recurs la sortarea noilor deținuți în funcție de apartenența lor la o bandă. Pe fondul suspiciunii că individul periculos ar putea încerca să treacă prin Peru pentru a ajunge în Bolivia, guvernul peruan a întărit securitatea de-a lungul frontierei sale. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si