România uimește din nou cu frumusețile sale! De data aceasta, statuia lui Iisus,  cunoscută şi ca Inima lui Iisus este un loc unde tot mai mulți români, și nu numai, își doresc să ajungă, informează Observator.

Unde se află Statuia lui Iisus?

Acestă statuie, care este de altfel și cea mai înaltă statuie a lui Iisus, din Europa de Est se află pe muntele Gordon, din județul Harghita și seamănă izbitor cu faimosul Cristo Redentor din Rio de Janeiro.

Ea are o înălţime de 22 de metri şi este construită din fier şi oţel inoxidabil. Iubitorii de natură pot ajunge aici și fără mașină. Ei pot lăsa mașina în parcarea de la baza dealului, iar drumul până sus se poate parcurge în aproximativ 20 de minute. De acolo, pot vi admirate 13 localităţi, dar şi 13 vârfuri muntoase, dacă vremea este favorabilă.

Statuia Inima lui Iisus

Imagine cu statuia lui Iisus.

[Sursa foto: Captură ecran TikTok]

Citește și: Au înflorit cireșii japonezi din Parcul Herăstrău! Cele mai frumoase imagini i cu acești arbori și cu florile lor de poveste

Se poate urca chiar până în dreptul mâinilor lui Iisus, acolo unde sunt niște spiralate.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

E superbă zona, superbă, nu am fost, şi mereu încercăm să schimbăm locul. Nu mergem de două ori în acelaşi loc, chiar dacă ne-a plăcut, să vedem cât mai mult din România”, a spus o turistă pentru sursa precizată.

Care este legenda locului și cât a costat?

Statuia a fost construită în anul 2011 și are și o legendă.

Potrivit Anapedia Travel în această zonă ar fi fost inundații puternice, cu multe victime, iar acest lucru se întâmplă mereu la ploi torențiale. Din această cauză un afacerist a decis să ridice această statuie, astfel încât comunitatea să fie ocrotită. Întreaga lucrare s-ar fi ridicat în jurul sumei de 200.000 de euro, iar cu bani au ajutat mai mulți investitori, dar și primăria.

Statuia Inima lui Iisus

Imagine cu statuia lui Iisus.

[Sursa foto: Captură ecran TikTok]

Citește și: România, campioană la stat degeaba! Tinerii preferă să trăiască pe banii părinților, decât să se ducă la muncă

Din păcate, omul respectiv de afaceri care ar fi avut inițiativa nu s-a mai putut bucura de ea, deoarece ar fi decedat la scurt după inaugurare, mai precizează sursa citată mai sus.

@fatacudrona Fie ca sărbătorim Învierea Domnului astăzi sau duminica viitoare, Sărbători fericite tuturor credinciosilor!🙏 O locatie perfecta de vizitat în săptămâna mare dar și în orice alta perioada a anului🙏🛸 Salveaza si tu pentru urmatoarea ta vacanta↗️ #foisorulinimaluiiisus #statuiainimaluiiisus #harghita #saptamanamare #iisus #dealulgordon #romania #fatacudrona #fy #fyp #saveforlater ♬ Goodness Of God [Live]- CeCe Winans


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si