Şeful diplomaţiei ruse Serghei Lavrov a avut joi o întrevedere cu omologul său ucrainean Dmitro Kuleba în Turcia, în cadrul unor negocieri rămase, în linii mari, neproductive, dar în timpul cărora s-a discutat ideea unei posibile întrevederi între Putin şi Zelenski.

Vedem că ambele părţi realizează tot mai mult că războiul nu este o soluţie ”, a declarat preşedintele bulgar Rumen Radev în faţa jurnaliştilor, în timpul unei vizite la un punct de trecere între România şi Bulgaria, folosit de refugiaţi ucraineni.

Circa 30.000 de ucraineni s-au refugiat în Bulgaria de la declanşarea invaziei ruse asupra Ucrainei.

Bulgaria, ţară membră a Uniunii Europene şi NATO, era văzută drept unul dintre cei mai fermi aliaţi ai Moscovei în timpul Războiului Rece.

Kremlinul nu exclude o întâlnire Vladimir Putin și Volodimir Zelenski

Kremlinul nu exclude o întâlnire între președintele rus Vladimir Putin și președintele ucrainean Vladimir Zelenski, în vederea obținerii unor rezultate.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Un șofer a murit după ce a virat la stânga prin fața tramvaiului, în București. Vatmanul ar fi consumat substanțe psihoactive- wowbiz.ro

Citeste si: Rusia interzice exporturile de zahăr, cereale şi lemn către mai multe ţări

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului a mai subliniat că ”în primul rând, delegațiile și miniștrii trebuie să își facă partea lor pentru a se asigura că președinții se întâlnesc nu numai de dragul procesului și al unei conversații, ci pentru a ține o întâlnire care ar avea rezultate”.

" Poziția Rusiei nu este un secret,  a fost formulată și adusă la cunoștința negociatorilor ucraineni. Așteptăm să primim clarificările lor", a adăugat Peskov.

A treia rundă de negocieri, fără rezultate 

A treia rundă de negocieri s-a încheiat pe 7 martie. Un negociator rus a declarat, citat de AFP, că noua rundă de negocieri nu a fost la „nivelul așteptărilor”.

Sperăm că data viitoare vom putea realiza un progres mai mare ”, a spus Vladimir Medinski în timpul unui briefing de presă difuzat de postul de stat rus Rossia 24.

Negocierile desfăşurate luni au avut loc la  Belovejskaia Puşcea, o localitate din regiunea Brest, în apropiere de frontiera cu Polonia, unde s-a ţinut şi a doua rundă de negocieri.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si