Unde votezi pe 9 iunie 2024, la alegerile locale și europarlamentare? Această este o întrebare pe care ne-o adresăm cu toții în prezent. Iată cum poți află la ce secție de votare ești arondat!

Duminică 9 iunie 2024, românii sunt chemați la urne pentru a vota în două tipuri de alegeri: alegerile locale și alegerile europarlamentare. Cetățenii cu vârsta de cel puțin 18 ani, împliniți până în ziua alegerilor inclusiv, au dreptul de a vota

Cum afli online secția la care trebuie să votezi la alegerile din 9 iunie 2024?

Românii care nu știu unde pot să voteze la alegerile locale și europarlamentare di 9 iunie pot afla secția de votare la care sunt arondați accesând site-ul registrulelectoral.ro

După aceea, pe site-ul menționat mai sus, trebuie să completați CNP și numele de familie. Apăsați ”Nu sunt robot” pentru codul captcha și după ” CAUTĂ ”.

După ce ați completat aceste date site-ul va afișa numărul secției de votare la care sunteți este arondat, numele secției și adresa. De asemenea, în josul paginii va fi disponibile și harta unde este localizată secția.

Site-ul registrulelectoral.ro oferă și posibilitatea de geolocalizare astfel încât să poată realiza drumul către secție.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Totodată, dacă apăsați pe butonul ”DU-MĂ LA SECȚIE” vi se va deschide aplicația Google Maps care va calcula distanța până la secția de vot.

Unde votezi pe 9 iunie 2024, la alegerile locale și europarlamentare

Unde votezi pe 9 iunie 2024, la alegerile locale și europarlamentare

[Sursa foto: Captura registruelectoral.ro]

Citește și: Câți bani câștigă la alegerile locale din 9 iunie membrii secțiilor de votare

Unde votezi pe 9 iunie 2024, la alegerile locale și europarlamentare?

  • În localitatea de domiciliu (adresa din cartea de identitate sau buletin) dacă nu au altă reședință, dacă nu au depus cerere pentru viza de flotant la birourile pentru evidența persoanelor pentru înregistrarea reședinței sau dacă nu și-au înregistrat reședința înainte de 11 aprilie 2024.
  • în localitatea de reședință (unde au viza de flotant).
  • pe listele permanente, dacă au depus în prealabil o cerere la primăria respectivă cu 45 de zile înainte de data alegerilor
  • pe listele permanente, dacă au depus în prealabil o cerere la primăria respectivă cu 45 de zile înainte de data alegerilor, dar doar dacă au obținut dovada reședinței cu 60 de zile înaintea alegerilor (până pe 10 aprilie, inclusiv).

Așadar, la alegerile locale din 9 iunie 2024, poți vota doar pe teritoriul României, în localitatea de domiciliu sau de reședință. 

sectie de votare alegeri romania 2024

Pe registrulelectoral.ro poți afla secția de vot la care ești arondat pentru alegerile din 9 iunie 2024

[Sursa foto: Hepta]

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Citește și: VIDEO STS instruiește personalul din secțiile de votare! Ce atribuții are un operator pe calculator?

La alegerile europarlamentare din 9 iunie 2024, alegătorii sunt arondați unei secții de votare, în funcție de domiciliu sau reședință.

Listele de alegători sunt întocmite în avans. Totuși, dacă te afli într-o altă localitate decât cea de domiciliu/reședință în ziua respectivă, poți vota și la altă secție de votare, caz în care președintele biroului electoral al secției de votare te va înregistra pe listele suplimentare de alegători.

De asemenea, poți vota dintr-un alt stat membru al UE sau dintr-o țară din afara UE la secțiile de votare organizate de către statul român. Nu sunt necesare proceduri suplimentare pentru înregistrarea la vot dintr-un alt stat membru al UE sau dintr-o țară din afara UE.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si