Unei femei i-au fost amputate picioarele din greșeală și a primit proteze după 4 ani de chinuri îngrozitoare/Anna: ”Protezele foarte scumpe achiziționate datorită strângerii de fonduri ale asociațiilor de voluntari și private mi-au schimbat viața”
După 4 ani de la amputarea picioarelor, o femeie de 46 de ani simte că trăiește din nou, după primirea unor proteze.
Anna Leonori are 46 de ani iar în urmă cu patru ani a suferit o intervenție chirurgicală de amputare a picioarelor și a brațelor după un diagnostic greșit de cancer. Astăzi, aceasta a renăscut datorită ajutorului lui Bebe Vio, o campioană la scrimă aflată în scaun cu rotile, care a ajutat-o să găsească cea mai bună proteză pentru ea și i-a oferit sprijin psihologic.
Anna a fost ajutată de o campioană la scrimă în cărucior cu rotile
„Am fost nevoită să-mi retrăiesc calvarul, să fac o vizită în fața a vreo cincisprezece experți. Toate astea așteptând să mi se facă dreptate pentru pagubele pe care le-am suferit. Ce mă doare este că spitalul din Terni, orașul meu, nici nu m-a chemat în vizită în toți acești ani”, a spus Anna.
Pentru calvarul care a făcut ca Anna să-și piardă picioarele și brațele, au fost puse sub acuzare angajați ai spitalelor din „Santa Maria” din Terni, spitalul Regina Elena din Roma și Romagna Ausl.
Avocatul Francesca Abbati a înaintat o cerere de deschidere a unei cereri de despăgubire pentru prejudiciul suferit de femeie, mamă a doi băieți de 13 și 17 ani, spitalelor care au tratat-o.
„Protezele foarte scumpe achiziționate datorită strângerii de fonduri ale asociațiilor de voluntari și private mi-au schimbat viața”, spune femeia.
Femeia este îngrijorată că protezele s-ar putea strica repede
”Sunt foarte conștientă că nu voi mai avea niciodată autonomie dar mi-au redat un minim de demnitate în viața de zi cu zi.
Viața de zi cu zi este alcătuită din multe lucruri, pe unele nu le voi mai putea face niciodată singură, altele datorită protezelor, da. Problema este că se deteriorează și sunt garantate doar doi ani. Necesitatea de a avea despăgubiri pentru ceea ce am suferit nu este un capriciu. Trăiesc în fiecare zi cu îngrijorarea că s-ar putea rupe o bucată, ceea ce m-ar forța să mă întorc într-un scaun cu rotile”, a
mai adăugat aceasta.
În anul 2014, Anna a primit diagnosticul de tumoră malignă care necesita o intervenție chirurgicală invazivă. În cele din urmă, ea a fost operată la Roma cu extirparea uterului, a ovarelor, a 40 de ganglioni și a vezicii urinare, înlocuite cu una ortotopică. Până în anul 2017 aceasta a trăit cu dureri groaznice și a fost din nou operată de o „ peritonită acută generalizată cauzată de perforarea noii vezici ”
care s-a făcut după diagnosticul de cancer.