Ungaria, acuzată că știa de la Putin despre planul de invazie totală a Ucrainei
Autoritățile din Ungaria știau în avans de planul de invazie pe scară largă a Ucrainei, acuză un înalt oficial de la Kiev.
Autorităţile maghiare au fost informate în prealabil de către preşedintele rus, Vladimir Putin, cu privire la intenţia Rusiei de a lansa o invazie pe scară largă a Ucrainei. Guvernul de la Budapesta este unul dintre puținii aliați europeni ai președintelui Putin.
⚡️ Security Council secretary: Hungarian authorities knew of Russian full-scale invasion beforehand.
— The Kyiv Independent (@KyivIndependent) May 2, 2022
NSDC Secretary Oleksiy Danilov said that Russian President Vladimir Putin shared his plans to launch a full-scale invasion of Ukraine with Hungarian authorities.
Potrivit publicației The Hill, odată ce Ucraina va fi controlată de Putin, "el îi va arunca fără îndoială o bucată din ea Ungariei", pentru că va fi acceptat să facă jocurile Rusiei.
Guvernul de la Budapesta este singurul din cadrul UE care s-a abținut să denunțe crimele de la Bucha.
Mai mult, Ungaria se opune unor noi sancțiuni ale UE împotriva Rusiei și a cerut Ucrainei "să nu mai adreseze insulte" la adresa conducerii sale.Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Citeste si: Președintele Zelenski, un nou apel către Europa. "Este foarte dureros pentru noi"
Ucraina a criticat săptămânile trecute administrația maghiară pentru eșecul de a recunoaște implicarea Rusiei în asasinatele de la Bucha.
Un raport al serviciilor secrete occidentale a indicat că oficialii chinezi, la începutul lunii februarie, au cerut liderilor ruși să aștepte până la încheierea Jocurilor Olimpice de la Beijing înainte de a începe o invazie în Ucraina, au declarat luna trecută oficialii americani, citați de CNN.
Citeste si: Finlanda va decide pe 12 mai să îşi depună candidatura la NATO
Beijingul a negat imediat acuzațiile aduse de americani, spunând că Statele Unite doresc acumularea de noi tensiuni pentru destabilizarea regiunii est-europene.
Deși cererea ar fi fost făcută în perioada în care președintele Vladimir Putin a vizitat Beijingul pentru ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice – unde s-a întâlnit cu președintele chinez Xi Jinping – nu este clar din raportul american dacă Putin a abordat problema direct cu Xi.
Citeste si: Cine este Saif Ali Khan, actorul înjunghiat de un intrus în propria casă- radioimpuls.ro
Oficialii occidentali ai serviciilor secrete care urmăreau cu prudență masarea trupelor lui Putin la granița cu Ucraina la acea vreme anticipaseră că liderul rus ar putea amâna orice acțiune militară până după Olimpiada pentru a evita înfurierea Chinei.
După întâlnirea lui Putin și Xi, Moscova și Beijingul au emis o declarație comună în care declară că parteneriatul lor nu are „limite” și condamnă extinderea NATO- un pilon cheie al justificării lui Putin pentru atacarea Ucrainei.