Close sidebar
Close sidebar

Ungaria respinge un nou ajutor financiar din partea UE pentru Ucraina

Ungaria nu va sprijini un plan al Uniunii Europene de a oferi Ucrainei miliarde de euro în asistență bugetară anul viitor, a declarat vineri prim-ministrul maghiar Viktor Orban.

Sorin Negru,

Viktor Orban, aliatul discret al Rusiei

[Sursa foto: Twitter]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Premierul maghiar Viktor Orban a declarat explicit, vineri 18 noiembrie, că Ungaria nu va sprijini viitorul pachet major de ajutor pentru Ucraina, pe care UE l-a dezvăluit săptămâna trecută.

Citește și: Klaus Iohannis scapă de amendă după ce a declarat că PSD vrea să dea Ardealul ungurilor. "Jo napot, Ciolacu!"

Vorbind la o conferință de la Budapesta, Viktor Orban a spus că, deși Ungaria condamnă agresiunea Rusiei și sprijină poporul ucrainean, el nu este dispus să pună interesele Ucrainei înaintea celor ale propriei sale țări.

Citește și: VIDEO- Ungaria plafonează prețurile la câteva produse alimentare de bază

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Viktor Orban, considerat pe scară largă drept cel mai apropiat aliat al președintelui rus Vladimir Putin în UE, s-a opus, de asemenea, în mod expres sancțiunilor blocului împotriva Moscovei pentru războiul din Ucraina, transmite ABC News.

Viktor Orban propune o altă abordare la adresa Ucrainei

Planul de ajutor va oferi Ucrainei anul viitor 18 miliarde de euro în plăți regulate pentru a ajuta la menținerea în funcțiune a unităților de energie, pentru asistență medicală, precum și pentru a finanța salariile și schemele de pensii.

Citește și: Noi atacuri masive ale Rusiei în Ucraina. Anunț de ultim moment de la Kremlin

Refuzul Ungariei de a susține acest plan amenință să-l deraieze complet, deoarece modificările aduse regulilor bugetului UE necesită aprobarea unanimă a țărilor membre.

Ca o alternativă la planul de ajutor al UE, Orban a recomandat celor 27 de membri ai UE să decidă cât sunt dispuși să ofere Ucrainei și să distribuie suma într-un „mod proporțional și echitabil” între ei, fără a contracta împreună împrumuturi pentru a efectua plățile.

El a spus că Ungaria ar fi dispusă să ofere Ucrainei 60-70 de miliarde de forinți (152-178 de milioane de dolari) din propriul buget în condiții bilaterale- o sumă despre care a spus că nu va dăuna în mod fundamental intereselor naționale ale Ungariei.

Viktor Orban s-a opus și ultimelor sancțiuni UE la adresa Rusiei despre care a susținut că ar distruge economia Europei și ar apropia UE de intrarea în război în sine.

Întrebată săptămâna trecută despre blocarea de către Ungaria a ajutorului financiar acordat de UE Ucrainei, ministrul german de externe Annalena Baerbock a spus că miza este furnizarea de asistență Ucrainei pentru iarna care se apropie.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI