Parlamentul ungar a votat miercuri prelungirea până la 1 noiembrie a stării de urgenţă instituite din cauza războiului din Ucraina, transmite agenția oficială de presă MTI.

Citeste si: RăzboiuIl din Ucraina ucide sute de copii la mii de kilometri distanță

Legea privind ordinea juridică specială, extinsă pentru a include situaţiile de catastrofă umanitară sau război într-o ţară vecină cu Ungaria, a fost aprobată cu prioritate, cu 116 voturi pentru şi 43 împotrivă, informează Agerpres.

De ce a prelungit Ungaria starea de urgență până în noiembrie

Scopul său este să pună la dispoziţia guvernului toate instrumentele necesare pentru a ajuta persoane refugiate din cauza războiului şi a proteja ţara de efectele economice nefavorabile ale conflictului, precizează MTI.

Pe 24 mai, prim-ministrul Viktor Oban a anunţat că guvernul ungar declară starea de urgenţă începând de la miezul nopţii, din cauza conflictului armat dintr-o ţară vecină.

Citeste si: Ministrul de Externe al Ungariei consideră că Zelenski are "probleme mentale"

Vorbind la câteva ore după ce parlamentul amendase Constituţia stabilind că o astfel măsură poată fi luată în situaţie de conflict armat, război sau dezastru umanitar într-o ţară vecină, Orban a declarat că războiul din Ucraina prezintă un pericol constant pentru „Ungaria, siguranţa noastră fizică, aprovizionarea cu energie şi siguranţa financiară a familiilor şi economiei”.

Noi atacuri din Ungaria la adresa Ucrainei

Ministrul maghiar al afacerilor externe și al comerțului, Peter Szijjarto, afirmă că este de acord cu opinia Președintelui Adunării Naționale a Ungariei, Laszlo Kover, cu privire la  problemele de sănătate mintală  ale președintelui ucrainean Volodimir Zelenski, potrivit  agenției TASS.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si:  Rușii atacă puternic în Munții Carpați. Mai multe rachete de croazieră au lovit ținte strategice

Doar așa s-ar putea explica  atacurile lui Zelenski  asupra liderilor străini, consideră șeful diplomației maghiare. Peter Szijjarto și-a exprimat această opinie jignitoare la adresa lui Zelenski pe pagina sa de Facebook.

Ungaria, singura țară în stare de urgență din cauza războiului lui Putin

Guvernul din Ungaria a anunțat starea de urgenţă în data de 25 mai din cauza conflictului armat dintr-o ţară vecină, după cum a precizat atunci prim-ministrul Viktor Orban prin intermediul unui mesaj video pe Facebook.

Citeste si:  România, amenințată de la Moscova cu bomba Satan 2

Făcând aceste precizări la doar câteva ore după ce parlamentul ungar a amendat Constituţia stabilind că o astfel de măsură poate fi adoptată în situație de conflict armat, război sau dezastru umanitar într-o ţară vecină, Orban a declarat că războiul din Ucraina prezintă un pericol constant pentru  „Ungaria, siguranţa noastră fizică, aprovizionarea cu energie şi siguranţa financiară a familiilor şi economiei”.

Citeste si:   Război în Ucraina: Campania militară a Rusiei a intrat în cea mai activă fază

„Guvernul învestit astăzi a început să lucreze imediat Având în vedere războiul dintr-o ţară vecină, nu am pierdut nicio singură secundă. Un război căruia nu îi vedem sfârşitul deocamdată”, a declarat Orban.

 

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

 

 

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si