Acest pachet de sancțiuni vine în contextul în care Putin a anunțat mobilizarea parțială în Rusia, dar și ca răspuns la amenințările nucleare de la Moscova.

Uniunea Europeană a aprobat un nou pachet de sancțiuni împotriva Rusiei

Restricțiile fac referire la comerțul cu Rusia, în ceea ce privește produsele de oțel și tehnologice, precum, dar și o plafonare a prețului petrolului pentru livrările de țiței rusesc pe mare către țări terțe.

Citeste si: Noi sancțiuni UE pentru Rusia în ziua în care Putin a promulgat legea anexării celor 4 regiuni din Ucraina

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Concedieri masive în mai multe firme din țară după retragerea companiilor străine. „Plec unde manopera e mai ieftină”- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

„Pachetul ar fi putut fi mult mai puternic”, a spus ambasadorul Poloniei la UE, Andrzej Sados. „Dar având în vedere că avem nevoie de unanimitate... este important să avem acest răspuns puternic la ultimele măsuri agresive ale Rusiei”.

Sancțiunile vor viza mai multe persoane din ministerul rus

„Salut acordul de astăzi al statelor membre cu privire la pachetul de opt sancțiuni”, a declarat președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Citeste si: Volodimir Zelenski a vorbit despre aderarea Ucrainei la NATO: ”Sunt sigur că vom implementa acest proiect”

„Nu vom accepta niciodată referendumurile false ale lui Putin și nici orice fel de anexare în Ucraina. Suntem hotărâți să continuăm să facem Kremlinul să plătească”.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si