Tratamentul antiviral oral molnupiravir a fost dezvoltat de Merck în colaborare cu Ridgeback Biotherapeutics care reduce cu aproximativ 50% riscul de spitalizare şi de deces pentru pacienţii diagnosticaţi cu boala cauzată de coronavirus.

Dacă  va fi aprobat de autorităţile de reglementare, tratamentul ar fi primul medicament pentru Covid-19 administrat pe cale orală şi, de asemenea, primul tratament pentru pacienţii cu afecţiuni uşoare, în timp ce medicamentele existente sunt utilizate în principal pentru a trata bolnavii critici.

UE vrea să achițiționeze medicamentul anti-COVID molnupiravir

Se pare că Uniunea Europeană ar lua în considerare o achiziţie comună de molnupiravir, ”dacă Merck va face cerere la EMA”, a declarat oficialul UE pentru Reuters, referindu-se la Agenţia Europeană a Medicamentului.

Luni, 11 octombrie 2021, Merck a solicitat autorizaţia de utilizare de urgenţă în Statele Unite, care şi-au asigurat deja 1,7 milioane de tratamente molnupiravir, la un preţ de 700 de dolari pe o serie de tratament.

De asemenea, Washingtonul a investit în dezvoltarea acestui medicament care te poate trata de infecția cu noul coronavirus.

Citeste si: Vești bune! Cocktailul cu anticorpi pentru Covid-19 al AstraZeneca tratează și simptomele apărute în prima săptămână de boală

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Pe tot parcursul pandemiei, UE a semnat acorduri de achiziţie în avans pentru vaccinuri experimentale şi medicamente împotriva coronavirusului înainte ca producătorii să depună cereri la EMA.

Însă oficialul UE a spus că această abordare s-a schimbat acum, deoarece blocul celor 27 de naţiuni a intrat într-o nouă fază în criza sănătăţii.

Studiu 

[Sursa foto: PixaBay]

Cu aproximativ 75% din populaţia sa adultă vaccinată, UE semnează acum acorduri anticipate numai atunci când medicamentele au început cel puţin aşa-numita revizuire continuă cu EMA, a spus oficialul.

În cadrul acestei proceduri, autoritatea de reglementare a UE evaluează datele imediat ce acestea devin disponibile, în loc să aştepte o cerere oficială atunci când au fost colectate toate informaţiile solicitate.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Un purtător de cuvânt al Comisiei UE nu a comentat dacă începerea unei revizuiri continue a fost o condiţie prealabilă pentru a avea un acord în avans cu un producător de medicamente. El a reiterat că, teoretic, pentru a lansa o achiziţie comună, cel puţin patru guverne ale UE şi Comisia Europeană ar trebui să o susţină.

EMA încă nu a început revizuirea medicamentului molnupiravir

Săptămâna trecută, EMA a declarat că va lua în considerare în următoarele zile dacă va începe o revizuire continuă a molnupiravirului. Însă, marţi, 12 octombrie 2021, E MA a declarat pentru Reuters că revizuirea continuă nu a început încă.

Citeste si: Vești bune! 24.160 de flacoane de Remdesivir, medicamentul anti-COVID, vor fi distribuite în spitalele din România

Un al doilea oficial al UE, familiarizat cu procesul, a declarat că agenţia aşteaptă în curând date de la Merck şi doar în acel moment ar putea începe revizuirea. Totodată, Merck nu a răspuns imediat la o cerere de comentarii cu privire la această chestiune.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si