Close sidebar
Close sidebar

Uniunea Europeană ar putea achiziționa un nou medicament pentru COVID-19

Uniunea Europeană ar putea lua în considerare semnarea unui acord de aprovizionare cu medicamentul experimental al Merck pentru Covid-19 după ce compania îi va cere aprobarea acestuia, a declarat marţi, 12 octombrie 2021, un oficial de rang înalt al UE, transmite Reuters.

Andreea Bolocan,

Medicamentul produs de Merck anti-COVID va putea ajunge în UE

[Sursa foto: indiatoday.in]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Tratamentul antiviral oral molnupiravir a fost dezvoltat de Merck în colaborare cu Ridgeback Biotherapeutics care reduce cu aproximativ 50% riscul de spitalizare şi de deces pentru pacienţii diagnosticaţi cu boala cauzată de coronavirus.

Dacă  va fi aprobat de autorităţile de reglementare, tratamentul ar fi primul medicament pentru Covid-19 administrat pe cale orală şi, de asemenea, primul tratament pentru pacienţii cu afecţiuni uşoare, în timp ce medicamentele existente sunt utilizate în principal pentru a trata bolnavii critici.

UE vrea să achițiționeze medicamentul anti-COVID molnupiravir

Se pare că Uniunea Europeană ar lua în considerare o achiziţie comună de molnupiravir, ”dacă Merck va face cerere la EMA”, a declarat oficialul UE pentru Reuters, referindu-se la Agenţia Europeană a Medicamentului.

Luni, 11 octombrie 2021, Merck a solicitat autorizaţia de utilizare de urgenţă în Statele Unite, care şi-au asigurat deja 1,7 milioane de tratamente molnupiravir, la un preţ de 700 de dolari pe o serie de tratament.

De asemenea, Washingtonul a investit în dezvoltarea acestui medicament care te poate trata de infecția cu noul coronavirus.

Citeste si: Vești bune! Cocktailul cu anticorpi pentru Covid-19 al AstraZeneca tratează și simptomele apărute în prima săptămână de boală

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Pe tot parcursul pandemiei, UE a semnat acorduri de achiziţie în avans pentru vaccinuri experimentale şi medicamente împotriva coronavirusului înainte ca producătorii să depună cereri la EMA.

Însă oficialul UE a spus că această abordare s-a schimbat acum, deoarece blocul celor 27 de naţiuni a intrat într-o nouă fază în criza sănătăţii.

Studiu 

[Sursa foto: PixaBay]

Cu aproximativ 75% din populaţia sa adultă vaccinată, UE semnează acum acorduri anticipate numai atunci când medicamentele au început cel puţin aşa-numita revizuire continuă cu EMA, a spus oficialul. În cadrul acestei proceduri, autoritatea de reglementare a UE evaluează datele imediat ce acestea devin disponibile, în loc să aştepte o cerere oficială atunci când au fost colectate toate informaţiile solicitate.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Un purtător de cuvânt al Comisiei UE nu a comentat dacă începerea unei revizuiri continue a fost o condiţie prealabilă pentru a avea un acord în avans cu un producător de medicamente. El a reiterat că, teoretic, pentru a lansa o achiziţie comună, cel puţin patru guverne ale UE şi Comisia Europeană ar trebui să o susţină.

EMA încă nu a început revizuirea medicamentului molnupiravir

Săptămâna trecută, EMA a declarat că va lua în considerare în următoarele zile dacă va începe o revizuire continuă a molnupiravirului. Însă, marţi, 12 octombrie 2021, E MA a declarat pentru Reuters că revizuirea continuă nu a început încă.

Citeste si: Vești bune! 24.160 de flacoane de Remdesivir, medicamentul anti-COVID, vor fi distribuite în spitalele din România

Un al doilea oficial al UE, familiarizat cu procesul, a declarat că agenţia aşteaptă în curând date de la Merck şi doar în acel moment ar putea începe revizuirea. Totodată, Merck nu a răspuns imediat la o cerere de comentarii cu privire la această chestiune.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI