"Am avut deja trei pachete de sancțiuni dure, dar acum trebuie să ne asigurăm că nu există scăpări și că efectul sancțiunilor este maximizat", a spus Ursula von der Leyen.

Noi sancțiuni pentru Rusia din partea UE

Ea a adăugat: "Sancțiunile în vigoare sunt cu adevărat mușcătoare. Vedem turbulențele descendente din economia rusă."

Citeste si: Volodimir Zelenski, un nou mesaj pentru popor: ”Viitorul continentului este decis de noi și de prietenii noștri. Nu există sânge pe drapelul nostru”

Citeste si: Delegația din Ucraina a ajuns în Belarus pentru negocierile cu Rusia. Consilierul lui Zelenski: "Aceștia sunt barbarii secolului XXI"

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Von der Leyen, a mai spus că UE trebuie să "scape de dependența de gazul, petrolul și cărbunele rusesc" și va prezenta mâine propuneri privind modalitățile prin care blocul își poate diversifica aprovizionarea cu energie din afara Rusiei.

Volodomir Zelenski, nou mesaj pentru ucraineni

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a emis luni o nouă declarație video în care cere un pachet mai dur de sancțiuni internaționale împotriva Rusiei.

Citeste si: Cel mai ascultat preot al Rusiei, patriarhul Kiril, criticat de BOR pentru declarațiile sale. Vezi ce a spus înaltul prelat de la Kremlin

Citeste si: Mărturia cutremurătoare a unui medic din Cernihiv: „Nu știu cât va rezista orașul, dar voi rămâne în spital până la sfârșit”

"Dacă invazia continuă și  Rusia  nu și-a abandonat planurile împotriva Ucrainei, înseamnă că este nevoie de un nou pachet de sancțiuni.

Noi sancțiuni, noi măsuri de sancționare împotriva războiului și pentru pace. În special, respingerea petrolului și a produselor petroliere din Rusia. Acest lucru poate fi numit un embargo. Sau pur și simplu moralitate- când refuzi să dai bani unui terorist", a spus el.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si