In cadrul celei de-a noua intruniri, Consiliul de Stabilizare si Asociere a precizat ca Albania "a progresat in vederea indeplinirii criteriilor pentru aderare la UE si, in ansamblu, progresul constant a fost inregistrat in cele cinci domenii prioritare pentru deschiderea negocierilor de aderare".

Citeste si: Irina are 17 ani si traieste o adevarata drama- Adolescenta a fost diagnosticata cu o tumora maligna ce o poate ucide in orice clipa- Costurile operatiei si tratamentului sunt uriase, iar familia ei nu are de unde sa plateasca

Consiliul a mai notat ca "in baza progresului privind indeplinirea prioritatilor si implementarea reformei din justitie, in special reevaluarea judecatorilor si a procurorilor, recomandam deschiderea negocierilor de aderare cu Albania".

Cu aceasta ocazie, Consiliul de Stabilizare si Asociere al UE a subliniat ca "reforma judiciara ramâne esentiala pentru procesul de aderare a Albaniei la UE si ar putea fi benefica pentru alte reforme".

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Blocul comunitar saluta pasii facuti de catre guvernul albanez in lupta impotriva coruptiei si a criminalitatii organizate, precum si in privinta drepturilor omului si a protejarii minoritatilor nationale.

"Consiliul a confirmat faptul ca Albania a mentinut un ritm sustinut in punerea in aplicare a masurilor de reforma pentru administratia publica si a salutat in mod special consolidarea masurilor care vizeaza transparenta si meritocratia serviciului public, precum si imbunatatirea eficacitatii in furnizarea serviciilor. Consiliul de Stabilizare si Asociere recunoaste rolul Albaniei in regiune ca un partener proactiv si constructiv", se mai arata in comunicatul Consiliului UE.

Intrunirea de la Bruxelles a fost prezidata de catre Inaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe si Politica de Securitate, Federica Mogherini. Delegatia albaneza a fost condusa de catre ministrul de Externe, Ditmir Bushati, iar Comisia Europeana a fost reprezentata de catre responsabilul pentru Vecinatate si Negocieri pentru Extindere, Christian Danielsson. 

Sursa: reporterntv
 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si