Close sidebar
Close sidebar

Uniunea Europeană va amâna aprobarea vaccinului anti-COVID Sputnik V

Uniunea Europeană anunță că va amâna aprobarea vaccinului anti-COVID-19 fabricat în Rusia, Sputnik V, pentru că nu ar fi respectat termenul de 10 iunie pentru depunerea datelor. Astfel că, perspectivele vaccinului Sputnik V au fost diminuate în lupta cu pandemia de COVID-19 în UE, au afirmat două persoane apropiate situaţiei, informează Reuters.

Alina Raducu,

Uniunea Europeană va amâna aprobarea vaccinului anti-COVID Sputnik V [Sursa foto: PixaBay]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Astfel, una dintre acele persoane menționate, mai exact un oficial al guvernului german, a precizat că întârzierea furnizării datelor vaccinului Sputnik V necesare studiilor clinice agenţiei de reglementare a medicamentelor din UE va amâna autorizarea din UE până în septembrie.

UE amână autorizarea vaccinului anti-COVID Sputnik V din cauza nerespectării termenului limită de depunere a actelor (surse)

„Aprobarea Sputnik va fi amânată probabil până în septembrie, poate până la sfârşitul anului", a declarat oficialul, vorbind cu condiţia anonimatului.

O a doua sursă a precizat că data limităn pentru depunerea datelor vaccinului nu a fost respectată şi că firma producătoare a, Institutul Gamaleya din Rusia, a trasnmis că urmează să depună datele săptămâna viitoare sau la sfârşitul acestei luni.

Pe dea altă parte, fondul rus de investiţii directe (RDIF), care comercializează vaccinul, a menționat că revizuirea de către EMA se va efectua în curând.

Uniunea Europeană va amâna aprobarea vaccinului anti-COVID Sputnik V [Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Vești bune pentru români. Noi doze de vaccin Johnson&Johnson ajung în ţară

”Toate informaţiile privind studiile clinice privind vaccinul Sputnik V au fost furnizate şi revizuirea GCP (General Clinical Practice) a fost finalizată cu feedback pozitiv din partea Agenţiei Europene pentru Medicamente”

, a precizat RDIF.

"În timp ce depinde de EMA să decidă momentul procedurii de aprobare, echipa Sputnik V se aşteaptă la aprobarea vaccinului în următoarele două luni", a mai menționat RDIF.

Citeste si: Țara care introduce obligativitatea ca într-o lună să fie vaccinați peste 60% dintre angajații sectorului serviciilor

Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) era aşteptată să finalizeze analizarea vaccinului Sputnik V şi să transmită o decizie în mai sau iunie

Reprezentanții Agenţiei Europeane a Medicamentului încă nu au făcut declarații în privința acestei situații.

Recent, guvernul cancelarului german Angela Merkel a avut anumite discuţii privind achiziționarea vaccinului Sputnik V, însă a declarat că această cumpărare va fi condiţionată de autorizarea EMA.

Citeste si: Guvernul a aprobat o OUG care va permite revânzarea de către România a unor doze de vaccin anti-COVID

Slovacia este a doua ţară a Uniunea Europeană după Ungaria care a început imunizarea cetățenilor cu vaccinul anti-COVID Sputnik V, luna aceasta, chiar dacă acesta nu a fost aprobat de UE.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI