Close sidebar
Close sidebar

Unul dintre cei gasiti vinovati pentru devastatoarea explozie de la Mihailesti, din 2004, a castigat mii de euro la CEDO, dupa ce a dat in judecata statul roman!

Pe 24 mai 2004, pe raza localitatii buzoiene Mihailesti, o explozie devastatoare a unei cisterne care transporta azotat de amoniu a facut 18 morti.

Petru Luca,


DISTRIBUIE
acest articol

O cisterna care transporta 20 de tone de azotat de amoniu s-a rasturnat in dimineata zilei de 24 mai 2004, in dreptul localitatii Mihailesti (judetul Buzau), explodand apoi si luand viata a 18 oameni, printre care 7 pompieri sositi sa stinga incendiul. Alti 13 raniti grav au intregit bilantul celei mai mari catastrofe produse pe soselele Romaniei. In 2008, Curtea de Apel Galati i-a condamnat la cate 4 ani de inchisoare cu executare pe cei trei reprezentanti ai firmelor care au asigurat transportul si livrarea azotatului de amoniu.

Unul dintre cei gasiti responsabili, Ionel Neagoe, a reusit performanta, in vara anului trecut, sa castige la CEDO suma de 3600 de euro, dupa ce a dat in judecata statul roman! In cauza respectiva, "Neagoe contra Romaniei", Curtea Europeana a Drepturilor Omului a stabilit ca a existat o incalcare a articolului 6.2 din Conventie, privind dreptul la respectarea prezumtiei de nevinovatie, pentru ca purtatorul de cuvant al instantei de recurs, de la Curtea de Apel Galati, s-ar fi pronuntat asupra vinovatiei inculpatului inainte de verdictul definitiv si irevocabil al judecatorilor, oferind presei, intr-un cadru oficial,
declaratii in acest sens!

Citeste si: Helmut Duckadam, operat pe cord deschis la București! Care este starea lui de sănătate acum?- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: Arheologii au găsit cocaină în creiere mumificate ale unor italieni: Drogul a ajuns în Europa cu 200 de ani mai devreme decât se credea- antena3.ro

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI