„Leoni a realizat vineri, 12 august 2016, că a fost victima unei fraude cu ajutorul unor documente şi identităţi falsificate, prin intermediul canalelor de comunicaţie electronice.(...) Paguba se ridică la 40 de milioane de euro. Activităţile infracţionale nu au afectat infrastructura IT sau securitatea datelor companiei”, preciza compania într-un comunicat de presă publicat pe site-ul oficial în data de 16 august.
Desi in comunicat nu se ofera detalii despre cum s-a putut frauda o companie asa mare, se pare ca autorii inselaciunii ar fi tot din Bistrita.
Mai multi hackeri ar fi clonat e-mail-urile unor directori de la sediul central din Germania şi au cerut şefei departamentului Financiar de la fabrica din Bistriţa să transfere aproape 40 de milioane de euro într-un cont.    Directorul financiar al sediului din Bistriţa a respectat protocoalele şi a transferat uriaşa sumă de bani în conturile din străinătate indicate în e-mail-urile primite. Se pare că comunicarea prin intermediul e-mail-ului era o procedură des folosită de către mai marii companiei, chiar şi atunci când era vorba despre transferul unor sume importante. Hackerii cunoşteau foarte bine protocoalele folosite de cei de la Leoni, astfel că, directorul financiar de la Bistriţa nici nu ar fi bănuit că în spatele acestor e-mailuri prin intermediul cărora îi ceruse să transfere suma de bani s-ar afla altcineva.
Hackerii care au stat în spatele acestei fraude încă nu au fost identificaţi. Deocamdată nu se ştie dacă angajata responsabilă de transferul sumei de bani ştia că în spatele adresei de e-mail se află alte persoane şi nu superiorii săi din Germania sau a colaborat, cu bună ştiinţă, cu hackerii în această afacere.
Surse neoficiale susţin că banii ar fi ajuns într-un cont din Cehia.
Pana in acest momemnt, infractorii nu au fost identificati.
Plangerea penala depusa de Leoni Bistrita a ajuns la DIICOT, Biroul Teritorial Bistrita, scrie ziarul Adevarul.

Leoni a realizat vineri, 12 august 2016, că a fost victima unei fraude cu ajutorul unor documente şi identităţi falsificate, prin intermediul canalelor de comunicaţie electronice.

(...) Paguba se ridică la 40 de milioane de euro. Activităţile infracţionale nu au afectat infrastructura IT sau securitatea datelor companiei”, preciza compania într-un comunicat de presă publicat pe site-ul oficial în data de 16 august.
Desi in comunicat nu se ofera detalii despre cum s-a putut frauda o companie asa mare, se pare ca autorii inselaciunii ar fi tot din Bistrita. Mai multi hackeri ar fi clonat e-mail-urile unor directori de la sediul central din Germania şi au cerut şefei departamentului Financiar de la fabrica din Bistriţa să transfere aproape 40 de milioane de euro într-un cont.

Directorul financiar al sediului din Bistriţa a respectat protocoalele şi a transferat uriaşa sumă de bani în conturile din străinătate indicate în e-mail-urile primite. Se pare că acest mod de  comunicarea prin intermediul e-mail-ului era o procedură des folosită de către mai marii companiei, chiar şi atunci când era vorba despre transferul unor sume importante. Hackerii cunoşteau foarte bine protocoalele folosite de cei de la Leoni, astfel că, directorul financiar de la Bistriţa nici nu ar fi bănuit că în spatele acestor e-mailuri prin intermediul cărora îi ceruse să transfere suma de bani s-ar afla altcineva.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Hackerii care au stat în spatele acestei fraude încă nu au fost identificaţi. Deocamdată nu se ştie dacă angajata responsabilă de transferul sumei de bani ştia că în spatele adresei de e-mail se află alte persoane şi nu superiorii săi din Germania sau a colaborat, cu bună ştiinţă, cu hackerii în această afacere. Surse neoficiale susţin că banii ar fi ajuns într-un cont din Cehia. Pana in acest momemnt, infractorii nu au fost identificati. Plangerea penala depusa de Leoni Bistrita a ajuns la DIICOT, Biroul Teritorial Bistrita, scrie ziarul Adevarul.

 

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si