Cardinalul australian George Pell, fostul număr trei la Vatican, căzut în dizgraţie, a fost condamnat miercuri la şase ani de închisoare, după ce a fost găsit vinovat de agresiuni sexuale ”neruşinate” asupra a doi copii de cor, denunţate de judecător drept un ”grav” abuz de putere, relatează AFP.

Citeste si: Inima lui Cristi a încetat să mai bată la trei ore după ce a plecat din spital! Familia și prietenii sunt DEVASTAȚI de moartea lui! "Indiferența medicilor l-a ucis"

Cel mai înalt reprezentant al Bisericii Catolice găsit vinovat vreodată de abuzul unor minori, George Pell, în vârstă de 77 de ani, urmează să ispăşească minimum treu ani şi opt luni după gratii.

Cardinalul, care îşi clamează nevinovăţia şi a făcut apel împotriva condamnării sale, a fost găsit vinovat, în decembrie, de penetrare sexuală şi patru capete de acuzare de atentat la pudoare vizând doi adolescenţi, la acea vreme în vârstă de 13 ani. Însă acest verdict a putut fi anunţat abia la sfârşitul lui februarie, din motive juridice.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Citeste si: Sebastian Ghiţă deţine o avere colosală! Fostul deputat fugar care vrea să devină europarlamentar şi-a împrumutat un prieten cu 90 de milioane de euro!

Judecătorul Peter Kidd a precizat că a ţinut cont, în pronunţarea sentinţei, de ”crime odioase” comise de un prelat care a profitat de poziţia sa de autoritate contra tinerelor victime. Însă el a pus în balanţă şi vârsta înaintată a acestuia, problemele sale cardiace şi faptul că a ”trăit altfel o viaţă ireproşabilă”.

”este posibil să nu trăiţi suficient pentru a ieşi din închisoare”, a relevat el.

Cardinalul Pell, purtând o cămaşă neagră, fără obişnuitul guver roman, a rămas nepăsător, cu mâinile încrucişate pe genunchi, în timp ce judecătorul prezenta cu forţă detaliile, dificil de ascultat, ale agresiunilor ”incredibil de arogante” comise asupra băieţilor.

Cardinalul risca până la 50 de ani de închisoare.

Citeste si: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire- kfetele.ro

Citeste si: Dorian Popa dă lovitura în industria alimentară! Pizza care ii poarta numele, epuizată încă de la lansare. Cât costă cel mai nou produs al artistului- radioimpuls.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Cosmin Marin, după eliminarea de la Exatlon: „Ca să câștigi, trebuie să ai fizicul lui Vladimir și psihicul lui Giani”

Victimele şi-au exprimat nemulţumirea faţă de această hotărâre clementă şi faţă de o procedură judiciară care nu s-a încheiat.

”Este dificil să găseşti alinare” în această decizie, a declarat o victimă identificată doar prin iniţiala ”J”, prin intermediul avocatului său Vivian Waller.

”Sunt recunoscător că tribunalul a recunoscut lucrul la care am fost supus pe când eram copil, însă nu cunosc odihna”, pentru că ”planează umbra procedurii în apel”.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si