Situație fără precedent într-unul dintre cele mai vizitate și scumpe orașe din Italia. Bogații care trăiesc acolo, căci nu oricine își permite un trai în lux, trebuie să respecte reguli stricte, chiar și când temperatura din termometre atinge pragul de 40 de grade Celsius.

Și nu doar că trebuie să facă acest lucru, dar cei care încalcă legea riscă amenzi de peste 43.000 de euro. În acest sens, se speculează deja că poliția din oraș a început să ridice drone pentru a-i depista pe cei care se abat de la a nu-și instala aparate de aer condiționat, căci despre

această regulă vorbim.

Citește și: Gabriel a dispărut în Italia, de aproape o săptămână. Tânărul a fost văzut ultima dată în aeroport, iar familia se teme de ce e mai rău

AC interzis în Portofino

Chiar dacă această măsură pare extrem de controversată, edilul spune că, de fapt, s-a implementat pentru a nu strica imaginea orașului unde locuiesc doar 379 de persoane, dar și pentru a nu încurca traficul de pe micile străduțe, care și așa au o vizibilitate redusă.

Și pentru că am spus care este regula, vă spunem și că ea se aplică în Portofino, orașul cunoscut pentru petrecerile miliardarilor, yachturile de lux, prețurile foarte piperate și frumusețea locului păstrată de ani și ani.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Primele imagini din timpul cutremurului care a zguduit România. Ce a surprins o cameră din Buzău. VIDEO- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Tocmai în acest sens, pentru a nu se depărta de ce înseamnă Portofino pentru vizitatori și localnici, căci doar de curând s-a dat drumul posibilității de a avea un aparat AC, orașul fiind parte dintr-un parc național regional din 1935, edilul locului spune că își dorește ca regula să fie aplicată și înțeleasă, căci scopul nu este de a da amenzi.

„Portofino este un loc cu reguli stricte, și dorim să ne asigurăm că acestea sunt respectate pentru a păstra frumusețea locului”, a spus primarul Matteo Viacava.

În acest sens, poliția locală a intensificat controalele pentru a-i depista pe cei care se abat de la regulă, fiind descoperiți 22 de locuitori, între ianuarie și mai, și 15 la începutul lunii iunie care și-au montat aparate de aer rece neautorizate.

Aceste restricții, mai notează presa italiană, a dus la un alt demers, acela de a se turna între ei.

Locuitorii din Portofino se pare că apelează la tot felul de metode, prin vopsirea sau ascunderea aparatelor de aer rece pentru a le instala oricum, chiar și-n afara legii, iar unii, supărați că au fost prinși sau de ciudă să ei respect legea și alții nu o fac și nu pățesc nimic, au ajuns să își fotografieze vecinii rebeli pentru a-i turna poliției.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si