Potrivit unor surse judiciare, unul dintre barbatii cautati de Politia Braila in urma atacului din noaptea de sambata spre duminica ar fi Daniel Gabriel Husein, zis Dasaev, un cunoscut membru al lumii interlope din Braila.

Barbatul este recidivist, el fiind condamnat pentru proxenetism si viol de o instanta din Spania, infractiuni comise pe teritoriul acestei tari.  Barbatul a primit 20 de ani de detentie, insa a fost eliberat dupa 7 ani, in 2014.

De asemenea, Husein ar fi comis infractiuni cu violenta in anii '90.

Conform presei locale, in 1997, Dasaev, care avea 21 de ani, impreuna cu cativa membri ai unei grupari pe care ar fi condus-o, a intrat in locuinta unui brailean din cartierul Vidin si l-au batut. Cu fetele acoperite de cagule si inarmati cu sabii si topoare, membrii gruparii au actionat rapid, incercand sa paraseasca zona fara a lasa urme. in 1994, acelasi Dasaev l-ar fi batut crunt pe un alt brailean care a avut nevoie de 100 de zile de ingrijiri medicale. Aceasta fapta a intrat in atentia procurorilor braileni abia la cinci ani de la comitere si doar dupa ce Dasaev intrase deja la puscarie pentru un alt eveniment, respectiv talharie si ultraj la politist.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Scene greu de privit pentru salvamontiștii care au intervenit în salvarea fetei atacate de urs- wowbiz.ro

Baschetbalistii americani Darrel Bowie si Joseph McClain, de la ACS Cuza Sport Braila, au fost injunghiati, in noaptea de sambata spre duminica, pe o terasa din Braila, fiind transportati la spital, unde medicii i-au operat de urgenta.

Ulterior, Darrel Bowie, care a avut plamanul perforat in urma atacului, a fost transportat cu un elicopter SMURD la Spitalul Floreasca din Capitala. Joseph McClain este stabil, fiind constient.

Potrivit purtatorului de cuvant al Spitalului Judetean Braila, dr Alina Neascu, medicul curant a decis transferul sportivului la Spitalul Floreasca din Capitala, nu pentru ca starea lui s-ar fi inrautatit in ultimele ore, in urma interventiei chirurgicale la care a fost supus, ci pentru a preintampina orice eventuala complicatie.

Cel de al doilea sportiv injunghiat, un tanar de 26 de ani, este duminica dupa-amiaza constient, cooperant, stabil, internat in continuate pe sectia de Terapie Intensiva a Spitalului Judetean Braila. Evolutia sportivului este favorabila, a mai declarat reprezentantul SJU Braila.

Politistii spuneau ca, din primele date, s-ar fi folosit un cutit si au vizionat imaginile de pe camerele de supraveghere pentru a vedea cate persoane au fost implicate in conflict. Ulterior, reprezentantii IPJ Braila au anuntat ca ancheta in acest caz a fost preluata si va fi continuata de procurorii de la Parchetul de pe langa Tribunalul Braila.

Citeste si: Cristina Șișcanu, la cumpărături în Italia! Cât a dat vedeta pe o rochie dintr-un magazin de lux: „A avut reducere de 150 de euro.”- kfetele.ro

Citeste si: Ce ar fi făcut, de fapt, iubitul Mariei Diana în timp ce tânăra de 19 era atacată de urs: ”Totul s-a derulat în direct”- radioimpuls.ro

Primarul municipiului Braila, Marian Dragomir, a declarat, duminica, pentru News.ro ca o persoana "certata cu legea foarte mult timp" ar fi implicata in agresarea celor doi baschetbalisti de la ACS Cuza Sport Braila.

"Astfel de incidente nu caracterizeaza municipiul Braila, dar, din cand in cand, anumite persoane strica renumele orasului cu astfel de fapte. Astfel de actiuni trebuie sa inceteze, iar aceste persoane trebuie eliminate din oras, locul lor nu e intr-o societate civilizata, ci in puscarie. Atacul respectiv s-a produs in cel mai miselesc mod posibil de catre o persoana care a fost certata cu legea foarte mult timp si care s-a intors recent din strainatate", a declarat primarul Brailei, Marian Dragomir.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si