UPDATE: Arhiepiscopia Tomisului a venit cu o reacție oficială, după ce sâmbătă seară, în timpul slujbei de la Catedrala „Sf. Petru și Pavel”, o persoană l-a făcut „diavol” pe ÎPS Teodosie și i-a cerut banii înapoi. 

„Referitor la incidentul petrecut în seara zilei de sâmbătă, 24 iunie 2023, la Catedrala arhiepiscopală din Constanța, în care o persoană care s-a prezentat drept „nepotul părintelui Dumitru Stănei” a tulburat slujba Acatistului, oficiată de către IPS Teodosie, Arhiepiscopia Tomisului precizează următoarele:

  • serviciul de Contabilitate nu cunoaște cine este persoana în cauză și nici nu există vreo datorie în acest sens;
  • nici IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, nu cunoaște persoana respectivă și nici că ar avea vreo datorie financiară față de aceasta;
  • faptul că bărbatul a ales să se comporte în acest fel ne face să ne întrebăm dacă nu cumva la mijloc e vorba de probleme de altă natură”.

Arhiepiscopia susține că ÎPS Teodosie nu cunoaște persoana respectivă și nici că ar avea o datorie financiară față de acesta. ”Faptul că bărbatul a ales să se comporte în acest fel ne face să ne întrebăm dacă nu cumva la mijloc e vorba de probleme de altă natură”, mai adaugă Arhiepiscopia Tomisului.

 

Incidentul s-a petrecut, sâmbătă, la Catedrala Arhiepiscopală din Constanța.

În timp ce citea o rugăciune pentru dezlegare, IPS Teodosie a fost întrerupt de un credincios revoltat care i-a cerut banii înapoi, potrivit Antena 3 CNN.

Întregul moment a fost văzut și de cei care urmăreau slujba online

"De ce nu mi-ai dat banii mei? Sunt nepotul preotului Stănei Dumitru. Nesimțitule, diavole ce ești. Să nu puneți mâna pe mine”,  spune bărbatul care a fost auzit în timpul slujbei transmise în direct de Arhiepiscopia Tomisului.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citește și: Patriarhul Daniel intervine în conflictul dintre ÎPS Teodosie și purtătorul de cuvânt al Patriarhiei

Momentul poate fi văzut de la minutul 2:11:10 în materialul video de mai jos. 

Slujba era transmisă în direct pe Facebook și toți cei care o urmăreau au putut să vadă incidentul. Arhiepiscopia Tomisului nu a comentat încă incidentul. 

Preotul la care face referire bărbatul este   Dumitru Stănei, hirotonit preot pe 8 iulie 1947 pe seama parohiei Dăeni, județul Tulcea, unde a slujit 12 ani, după care a fost transferat în mai 1959 la parohia Techirghiol pentru filialele Eforie-Nord, Agigea și Lazu, totodată fiind și paroh al Techirghiol.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si