Close sidebar
Close sidebar

UPDATE: Joe Biden a depus jurământul de învestire în funcţia de preşedinte al SUA - VIDEO LIVE

UPDATE: Joseph R. Biden a depus, miercuri, jurământul de învestire în funcţia de preşedinte al Statelor Unite. El a devenit al 46-lea preşedinte al SUA.

Alina Raducu,

Joe Biden a depus jurământul de învestire în funcţia de preşedinte al SUA - VIDEO LIVE

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

 

Biden a fost ales senator al statului Delaware în 1973 şi a devenit apoi preşedintele comitetului juridic şi pentru relaţii internaţionale al Camerei.

După două campanii fără succes pentru Casa Albă, în 1988 şi 2008, el a devenit vicepreşedinte în administraţia Barack Obama, şi a deţinut această funcţie între 2009 şi 2017.

În februarie 2020, el şi-a anunţat intrarea în cursa pentru a deveni candidat democrat la alegerile prezidenţiale din noiembrie. Biden este cel mai vârstnic preşedinte american.

Biden a depus jurământul în faţa judecătorului John Roberts, şeful Curţii Supreme, pe o biblie de la Douay-Rheims, de familie, veche de 127 de ani, pe care a depus jurământul la toate învestirile din cariera sa politică.

Joe Biden a depus jurământul de învestire în funcţia de preşedinte al SUA- VIDEO LIVE

Citeste si: Dan Negru a anunțat moartea celui care i-a fost „tată” în viața profesională. Dodo Munteanu a fost șeful lui la Radio Televiziunea Română în anii '90- kanald.ro

Citeste si: Iancu a reacționat, când a aflat că Beni vrea să meargă la nunta lui: „Nu poate veni oricum”- wowbiz.ro

Citeste si: Misterul unei crime de acum 50 de ani a fost rezolvat. Ucigașul a fost găsit, dar nu a mai putut fi arestat- antena3.ro

Democratul Joe Biden, în vârstă de 78 de ani, a primit din partea americanilor peste 81,2 milioane de voturi în alegerile din noiembrie anul trecut, cele mai multe pe care un candidat le-a obţinut în istoria Statelor Unite. La nivelul electorilor, el s-a impus cu 306 voturi, iar republicanul Donald Trump a primit 232.

Stire Inițială: Convoiul oficial al preşedintelui SUA ales, Joe Biden a sosit la Capitoliu, în vederea învestirii sale drept al 46-lea preşedinte al Statelor Unite, scrie CNN.

Liderii din Congres urmează să-l întâmpine pe noul președinte al SUA la intrarea în sediul Congresului.

Joe Biden urmează să depună jurmântul miercuri la prânz (19.00, ora României)

Vicepreşedintele american în exerciţiu Mike Pence a sosit, de asemenea, la Capitoliu, după alţi invitaţi de marcă, în vederea depunerii jurământului de către Joe Biden.

Joe Biden a sosit la Capitoliu, unde urmează să depună jurmântul- VIDEO LIVE

Preşedintele Donald Trump nu participă la ceremonie, primul şef de stat în exerciţiu, după Andrew Johnson, care nu asistă la învestirea succesorului său.

Miliardarul a susţinut un ultim discurs în calitate de preşedinte la baza militară Andrews, după care a plecat în Florida la bordul aeronavei prezideţiale Air Force One.

Citeste si: Donald Trump i-a lăsat o scrisoare în Biroul Oval lui Joe Biden

Toţi foştii preşedinţi americani care participă la ceremonie au sosit la Capitoliu

Toţi foştii preşedinţi americani care participă la ceremonie au sosit la Capitoliu, relatează The Associated Press.

Citeste si: Veste proastă pentru gospodinele care au centrală termică și stau la casă. Ce modificări se anunță?- kfetele.ro

Citeste si: Cine este Radu Ioan Budeanu, fiul Deliei Budeanu și moștenitorul dinastiei Budeanu- radioimpuls.ro

Citeste si: Misterul unei crime de acum 50 de ani a fost rezolvat. Ucigașul a fost găsit, dar nu a mai putut fi arestat- antena3.ro

George W. Bush şi soţia sa, Laura au sosit primii la sediul Congresului, cu câteva ore mai înainte de învestire.

Barack şi Michelle Obama şi Bill şi Hillary Clinton au sosit la scurt timp după aceea, separat.

Fostul preşedinte Jimmy Carter, în vârstă de 93 de ani, a anunţat că nu participă la ceremonie. El stă acasă, la Plains, în Georgia, în perioada pandemiei, împreună cu soţia sa Rosalynn Carter.

Carter a fost primul fost preşedinte care şi-a confirmat participarea la învestirea lui Donald Trump în 2017.

Citeste si: Donald Trump pleacă de la Casa Albă, însoţit de Melania Trump

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI