Update:  Federația de Fotbal din Kosovo s-a adresat celor de la UEFA, după incidentele de marți seara de pe Arena Națională.

„Federația de Fotbal din Kosovo condamnă puternic incidentul serios cauzat de fanii naționalei României. Prin intermediul limbajului urii și al prejudiciului de imagine pe care l-au adus echipei naționale cu astfel de expresii și comportament nesportiv, aceștia au denigrat meciul de marți seara. Federația de Fotbal din Kosovo s-a adresat și Comisiei Disciplinare a UEFA cu solicitarea ca măsuri adecvate să fie luate pentru scandările naționaliste, bannerele și discursul urii pe care le-au exprimat suporterii naționalei României.

Astfel de incidente nu trebuie să se repete. Fotbalul ar trebui doar să construiască legături între noi, nu să le dărâme. Le mulțumim celor care au condamnat incidentul de ieri și care sprijină fotbalul. Federația de Fotbal din Kosovo a discutat și a adunat materiale și declarații înregistrate și fotografiate care completează dosarul pentru pedepsirea acestui incident, cu solicitarea ca toate evenimentele să fie revizuite de specialiști”, se arată în comunicatul Federației din Kosovo.

 

Jandarmeria Română a intervenit în desfășurarea meciului România-Kosovo. Au fost acordate amenzi, dar și acte de sesizare către organele abilitate. Din cauza unei grupări denumite "Uniţi sub tricolor", a fost oprit pentru 50 de minute.

România a învins Kosovo cu scorul de 2-0 în preliminările EURO 24.

A câștigat și pierdut în aceeași seară

Meciul desfășurat pentru preliminările EURO 2024, dintre România și Kosovo, a fost oprit pentru zeci de minute.

Cauza întreruperii meciului a fost o grupare numită "Uniţi sub tricolor". Aceștia au fost sancționați de jandarmi și de reprezentanţii Federaţiei Române de Fotbal, fără violență. După 50 de minute meciul a fost reluat, iar România a ieșit victorioasă, obținând 2 goluri împotriva Kosovo.  

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

"După întreruperea meciului, în urma consultării reprezentanţilor Federaţiei Române de Fotbal şi ai UEFA, unul dintre obiectivele avute în vedere a fost detensionarea situaţiei, astfel încât meciul să fie reluat în condiţii de siguranţă, fără a-i pune în pericol pe ceilalţi spectatori şi de a nu se lua decizia anulării jocului sportiv. Astfel, jandarmii împreună cu reprezentanţii Federaţiei Române de Fotbal au intervenit imediat pentru a discuta cu membrii acestei facţiuni de suporteri pentru conştientizarea riscurilor asociate afişării mesajelor care incită şi pot crea o atmosferă tensionată în cadrul evenimentului sportiv şi riscului de a pierde meciul la ”masa verde”.

Uniţii sub tricolor s-au ales cu amenzi. Meciul România-Kosovo, oprit pentru zeci de minute

Uniţii sub tricolor s-au ales cu amenzi. Meciul România-Kosovo, oprit pentru zeci de minute

[Sursa foto: Profimedia]

Menţionăm că, în urma consultării cu reprezentanţii UEFA şi cei ai Federaţiei Române de Fotbal, s-a hotărât de comun accord ca forţele de ordine să gestioneze această situaţie prin dialog, fără a fi nevoie de evacuarea persoanelor şi neexistând nicio solicitare din partea celor două foruri în acest sens. După evaluarea situaţiei şi obţinerea asigurărilor din partea suporterilor că astfel de comportamente nu vor mai avea loc, meciul a fost reluat în condiţii de siguranţă, fără a exista violenţe. Jandarmeria Bucureşti şi Federaţia Română de Fotbal îşi exprimă speranţa că astfel de incidente nu se vor mai repeta şi că fotbalul va rămâne un mijloc de bucurie şi unitate pentru toţi suporterii”, se arată în comunicatul Jandarmeriei", a transmis într-un comunicat Jandarmeria.

Jandarmeria a acordat 17 amenzi şi a întocmit trei acte de sesizare către organele abilitate, în conformitate cu prevederile legale. 485 de persoane care au făcut parte din grupul de suporteri au fost identificate. 

Citește și: A murit un celebru patron de club de fotbal

Federația Română de Fotbal condamnă revizionismul 

În urma scandalului izbucnit în timpul meciului dintre România și Kosovo, Federația Română de Fotbal a condamnat atitudinea grupării "Uniţi sub tricolor", care a oferit momente neplăcute și tensionate. FRF a continuat declarația mulțumind fanilor pentru susținerea oferită echipei României după incident.

"Revizionismul nu este acceptat în fotbal, iar FRF condamnă cu fermitate mesajele provocatoare de natură politică, ideologică, religioasă sau insultătoare, acestea fiind categoric interzise pe stadioane

Citeste si: Miracolul prin care Lidia Buble a fost vindecată de psoriazis, după ce tratamentele medicilor nu au dat niciun efect. „Voi nu le vedeți pentru că le acopeream cu haine. Efectiv am fost vindecată.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Toate acestea s-au înregistrat în tribunele Arenei Naționale de un grup restrâns de așa-ziși suporteri, afectând desfășurarea normală a meciului și, implicit, starea de spirit a tricolorilor. Actele de huliganism au fost dezavuate de restul spectatorilor din stadion, care au fost privați de un spectacol fotbalistic pe care și l-au dorit și pentru care au plătit bilet.

Meciul România-Kosovo, desfășurat în preliminariile EURO 2024, a fost opri timp de 50 de minute din cauza grupării "Uniţi sub tricolor"

Meciul România-Kosovo, desfășurat în preliminariile EURO 2024, a fost opri timp de 50 de minute din cauza grupării "Uniţi sub tricolor"

[Sursa foto: Profimedia]

FRF regretă experiența nefastă pe care a trăit-o majoritatea spectatorilor și le mulțumește totodată pentru fantastica susținere pe care au oferit-o tricolorilor în partea a doua a meciului, conducându-i spre o dramatică victorie!", a declarat Federația Română de Fotbal.

Citește și: Gestul uimitor făcut împotriva lui Lionel Messi după ultimul meci la Inter Miami- VIDEO


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si